Distributie

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor het vervoeren van jouw gevaarlijke lading door Europa? Mooi, want dat is het specialisme van Special Cargo Services! Wij beschikken over de vergunningen en voertuigen om alle gevarenklassen over de weg te vervoeren. Zo rijden onze ADR-chauffeurs heel Europa door, van Italië tot het noordelijkste puntje van Noorwegen. Geen verzoek is ons te gek, dus laat ons weten wat jouw vraag is.

Jouw speciale wens, onze mooie uitdaging

Special Cargo Services is gespecialiseerd in het veilig en efficiënt transporteren van gevaarlijke goederen over de weg. Dankzij ons team van Dangerous Goods experts en ADR-chauffeurs voldoen wij aan alle ADR-vereisten en de strengste veiligheidsnormen. Met een eigen vloot aan transportmiddelen en eigen opslagfaciliteiten bieden wij oplossingen op maat voor jouw complexe internationale logistieke vragen. En dat al meer dan 25 jaar!

Veiligheid voorop!

Als familiebedrijf zit betrokkenheid in ons bloed. Daarom nemen wij de veiligheid van jouw goederen en onze medewerker uiterst serieus. Waar zie je dat aan? Aan onze deskundige ADR-chauffeurs, die allemaal precies zijn opgeleid voor het soort lading dat ze vervoeren. Aan onze gedreven Dangerous Goods experts, die in een hecht team ervoor zorgen dat alle zendingen klaarstaan en geladen worden conform alle ADR-voorschriften. En aan onze betrouwbaarheid: we doen wat we beloven!

Wij nemen de veiligheid van jouw goederen en onze medewerkers uiterst serieus

Explosieve stoffen

Special Cargo Services is marktleider op het gebied van veilig opslaan en vervoeren van ADR-gevarenklasse 1, de civiele explosieve stoffen. Verspreid over Nederland beschikken wij over drie bunkers, waar de explosieve stoffen mogen worden opgeslagen. Uiteraard worden op deze locaties de hoogste veiligheidseisen in acht genomen. Dat geldt ook voor het vervoer: alle chauffeurs zijn gescreend op basis van de Artikel 17 erkenning volgens de Wet Explosieven voor Civiel gebruik, en alle transportmiddelen zijn officieel goedgekeurd. Een veilige gedachte.

Radioactieve stoffen

Radioactieve stoffen verdienen bijzondere aandacht. Je kunt ze niet zien, niet voelen en niet ruiken, maar toch vormen ze een groot gevaar. Dat maakt dat ook het opslaan en vervoeren van deze gevaarlijke stoffen aan strikte regels en vergunningen gebonden is. Ook hierin is Special Cargo Services gespecialiseerd. Wij beschikken over een doorlopende vergunning voor het vervoer van radioactieve stoffen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg, maar we vervoeren ook naar de andere landen binnen Europa.

Vergunningen en ontheffingen

Wij staan in direct contact met diverse Europese autoriteiten voor het aanvragen van vergunningen en ontheffingen die nodig zijn voor de distributie van gevaarlijke stoffen. Daarbij zorgt onze planningssoftware voor een zo efficiënt mogelijke routeplanning. En dankzij de kennis en ervaring van ons team – bestaand uit onder anderen stralingsdeskundigen en experts ontplofbare stoffen – zorgen wij voor een vloeiend verloop van jouw zendingen. Efficiëntie en tijdigheid zijn immers essentieel voor jouw logistieke proces – dat begrijpen wij.

Verzendklaar maken

Een extra pluspunt van Special Cargo: we voeren niet alleen het transport uit, we kunnen ook zorgen voor het verzendklaar maken van de lading. Dat wil zeggen dat deze voorzien is van de juiste verpakking, etiketten en documentatie. Bij het wisselen van modaliteit – bijvoorbeeld van luchtvervoer (IATA) naar wegvervoer (ADR) – moet dit alles soms aangepast worden. Geen sinecure, maar wel dagelijkse kost voor onze gevaarlijke stoffen specialisten.

ADR-cursussen

Onze chauffeurs zijn en blijven ADR-gecertificeerd vanuit onze opleidingstak Special Cargo College. Als hun certificaten bijna verlopen, krijgen ze een oproep vanuit ons opleidingsportaal om de verlengingscursus te doen. Afhankelijk van de lading die zij vervoeren, volgen zij de ADR-training met of zonder uitbreiding voor stukgoederen, klasse 1 en/of klasse 7. Wellicht ook interessant voor jouw medewerkers; neem vooral eens een kijkje in ons cursusaanbod.

Jouw betrouwbare partner

Kies jij ook voor een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in het oplossen van jouw logistieke vraagstukken rond gevaarlijke stoffen? Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy