Speciale transporten

Onze klanten leggen soms heel bijzondere verzoeken aan ons voor. Wij verkennen dan de mogelijkheden om het transport voor elkaar te krijgen, vanzelfsprekend binnen alle bestaande wet- en regelgeving. Elk speciaal transport van gevaarlijke stoffen is uniek, met specifieke eisen en uitdagingen. Wij gaan ervoor!

Een oplossing op maat voor jouw specifieke behoefte

Geen uitdaging is te groot voor ons. Wat te denken van het transport van speciale lithiumbatterijen naar Australië? Met als doel: deelname aan de World Solar Challenge, de tweejaarlijkse wedstrijd voor racewagens op zonne-energie. Dit is logistiek een behoorlijke uitdaging. Samen met de opdrachtgever zijn we erin geslaagd hiervoor een plan van aanpak te maken. 
Of het vervoer van een explosief naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen, om daar het onderzoek naar grondstoffen te ondersteunen.

Geconditioneerd vervoer

Bepaalde goederen moeten vervoerd worden onder gecontroleerde omstandigheden, zoals het handhaven van bepaalde temperaturen. Hiervoor hebben wij een geconditioneerd voertuig in ons wagenpark, met een ingebouwd koelsysteem.  Zo kunnen wij bederfelijke en temperatuurgevoelige goederen in optimale staat houden tijdens het transport. Vanzelfsprekend monitoren wij de temperatuur gedurende de hele transportroute.

Samen met de opdrachtgever hebben we een plan van aanpak gemaakt voor het transport van lithiumbatterijen naar Australië

Vervoer radioactieve stoffen

Onze grootste klanten voor het opslaan en vervoeren van radioactieve bronnen bevinden zich in de offshore en in de medische sector. Special Cargo Services beschikt over een doorlopende vergunning voor het vervoer van radioactieve stoffen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. We vervoeren deze echter ook naar de andere landen binnen Europa.

Sneltransport

Dan zijn er nog de transporten die zo snel mogelijk op de plaats van bestemming moeten arriveren. In overleg met onze klant kunnen we een voertuig alleen voor zijn goederen laten rijden. De chauffeur stopt niet om andere goederen te lossen of te laden, wat bijvoorbeeld nodig is bij medische isotopen. Die moeten dan binnen 24 uur gebruikt worden, omdat ze langzaam hun straling verliezen. Wij kunnen snel schakelen en gaan direct van start.

Specifieke wensen?

Jij hebt vast ook weleens specifieke logistieke wensen. Wij begrijpen dit en gaan op zoek naar een oplossing op maat. Eens verkennen wat de mogelijkheden zijn? Laat ons weten wat jouw logistieke uitdagingen zijn.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy