Warehousing/opslag

Opslag van gevaarlijke stoffen is aan strenge wet- en regelgeving gebonden. Onze opslagbunkers en – terminals op Schiphol, in de Europoort en in IJmuiden voldoen aan de strengste regels. Met onze vergunningen mogen wij goederen opslaan in alle ADR-gevarenklassen. Dat kan tijdelijk, vanaf één dag, of langer, zelfs onbeperkt. Dus heb jij opslagruimte nodig voor brandbare, radioactieve of explosieve stoffen? Special Cargo zorgt voor een snelle en passende oplossing.

Jouw gevaarlijke goederen flexibel en veilig opgeslagen

In Nederland is de PGS 15 de richtlijn voor opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. In deze PGS-richtlijn is onderscheid gemaakt tussen volumes tot 10.000 kg en vanaf 10.000 kg. Welke opslagvoorzieningen zijn noodzakelijk en welke richtlijnen moeten worden gevolgd? Onze gevaarlijke stoffen specialisten weten hoe het zit!

Alle gevarenklassen

Special Cargo Services beschikt over warehouses bij de luchthaven Schiphol, bij de haven van Rotterdam en in IJmuiden. In totaal een opslagcapaciteit van 10.000 m2. Wij hebben vergunningen voor de opslag van alle gevarenklassen (1 tot en met 9) en de CMR-stoffen. Ook explosief en radioactief materiaal kunnen wij dus veilig onderbrengen.

Opslag lithiumbatterijen

Lithiumbatterijen zijn een vreemde eend in de bijt tussen de gevaarlijke stoffen. Ook de opslag van deze accu’s is aan speciale wet- en regelgeving gebonden, en dit wordt in 2024 nog strenger. Dan gaat namelijk de Omgevingswet in, met daarin waarschijnlijk een verwijzing naar de PGS 37, de richtlijn voor de opslag van lithium-houdende energiedragers.

Maatwerk

Wil jij zorgeloos lithiumbatterijen opslaan of heb je specifieke wensen met betrekking tot de opslag? Neem dan ook gerust contact met ons op. Zo kunnen wij bepaalde lithiumbatterijen dagelijks uitlezen om de temperatuur te controleren of de voorraad scannen met een infraroodcamera. Op die manier kunnen we ieder moment de status van de batterijen controleren. Extra veilig.

Wij kunnen ieder moment de status van de lithiumbatterijen controleren

Tijdelijke opslag

Het kan voorkomen dat jouw zendingen stilstaan of worden teruggestuurd en dat je tijdelijke opslag nodig hebt. Neem dan direct even contact op. Onze gevaarlijke stoffen specialisten kunnen snel schakelen: binnen 24 uur na aanmelding kunnen wij jouw zending aannemen en indien nodig opschalen naar 2500 m2. Met onze E-erkenning kunnen wij naast opslag ook documentatie en etikettering verzorgen. In onze warehouses hebben wij ook faciliteiten voor het veilig omgieten van vloeibare stoffen van bulk- naar kleinverpakking.

Goed getrainde medewerkers

Misschien heeft jouw bedrijf een eigen opslagvoorziening voor gevaarlijke stoffen. Dat betekent dat je medewerkers goed getraind moeten zijn om hier te mogen werken. Dat kan ook bij Special Cargo: wij verzorgen onder andere cursussen PGS 15 (opslag verpakte gevaarlijke stoffen) en PGS 37.
En wist je dat er in iedere onderneming waar meer dan 2500 kg gevaarlijke stoffen (kunnen) worden opgeslagen, minstens één deskundige aanwezig moet zijn die hier toezicht op houdt? Die deskundige moet in ieder geval het certificaat Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (VBGS) op zak hebben. Natuurlijk kun je hiervoor ook bij Special Cargo College terecht. Klassikaal, incompany of als maatwerk: aan jou de keus hoe iedere training gevolgd wordt.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons aanbod van opslagmogelijkheden? Onze collega’s zorgen voor een snelle en gepaste oplossing voor jouw logistieke uitdaging. Neem gerust contact met ons op.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy