UN-gekeurde verpakkingen

Wist je dat de meeste verpakkingen waarin gevaarlijke stoffen vervoerd worden, UN-gekeurd moeten zijn? De reden laat zich in één woord samenvatten: veiligheid! Deze UN-verpakkingen zijn uitgebreid getest en helpen daarmee de risico’s van het transport te minimaliseren. Wil jij weten welke verpakking geschikt is voor jouw zending? Special Cargo Services adviseert je, levert de verpakking en kan je ook het verpakkingswerk uit handen nemen. Deskundig en veilig.

Geen zorgen over het verpakken van jouw goederen

UN-gekeurde verpakkingen voldoen aan de voorschriften van de Verenigde Naties voor het veilig vervoer van gevaarlijke stoffen. Er gelden specifieke technische eisen met betrekking tot de sterkte, duurzaamheid en lekdichtheid. Daarop worden de verpakkingen ook getest door een erkende instantie. Alles om te garanderen dat de gevaarlijke stoffen die ze bevatten veilig worden verpakt, want er mag tijdens het transport geen gevaar zijn voor de mensen die ermee werken of voor het milieu.

UN-kenmerk

Hoe is een UN-gekeurde verpakking te herkennen? Dat zie je aan het UN-specificatiekenmerk dat op de verpakking is afgebeeld. In dit kenmerk staat een code die aangeeft welk type verpakking het is, waarvoor de verpakking getest is. Is de gevaarlijke stof bekend? Dan weten de specialisten van Special Cargo welke verpakking zij moeten selecteren voor het veilig vervoer van deze stoffen.

UN-gekeurde verpakkingen worden getest door een erkende instantie, om te garanderen dat de gevaarlijke stoffen hierin veilig zijn

Verpakkingen in alle soorten en maten

Voor al jouw gevaarlijke ladingen hebben wij de juiste verpakking beschikbaar. Of het nou gaat om kartonnen dozen, houten kisten, drums, jerrycans of ibc’s. UN-gekeurd of niet: alle verpakkingen zijn getest op het vervoer van gevaarlijke stoffen, zoals lithiumbatterijen, parfum en verf.

Verzendklaar maken

Onze mensen op Schiphol, in IJmuiden en Europoort zijn dagelijks bezig met het verpakken van gevaarlijke stoffen. Dit werk is vaak onderdeel van een veelomvattend proces van verzendklaar maken van gevaarlijke stoffen: controleren, etiketteren, documenteren én verpakken van de zending. Alle gevarenklassen (1 tot en met 9) komen daarbij voorbij. Daarna kan de lading veilig (verder) vervoerd worden naar de luchthaven, de haven of richting het achterland van Europa.

Pick-up and delivery

Voor onze klanten op Schiphol en in de Europoort hebben wij een pick-up and delivery service. Een extra stukje service waarbij wij de zending bij jouw bedrijf komen ophalen, gereedmaken voor verzending, en vervolgens weer terugbrengen. Aanvullend is het ook mogelijk om een pre-check van de zending gevaarlijke stoffen door ons te laten uitvoeren, voordat de zending wordt aangeboden aan de luchtvaartmaatschappij of andere partij. Dit kan een mogelijke vertraging voorkomen.

Op zoek naar jouw one-stop-shop?

Zoek jij één leverancier voor al jouw logistieke diensten rond gevaarlijke stoffen? Wij vertellen je graag hoe jouw gevaarlijke lading bij Special Cargo Services in veilige handen is.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy