Ook ADR-chauffeur worden? Volg het volledige opleidingstraject bij Special Cargo!

Redactie
19 oktober, 2021
2,5 minuten leestijd
ADR

Wie als chauffeur binnen Europa gevaarlijke stoffen wil vervoeren over de weg, dient zich te houden aan het ADR. Je moet daarvoor ook ADR-opgeleid zijn. Special Cargo College biedt hiervoor een compleet cursusaanbod; van de Awareness training voor alle betrokkenen tot alle ADR-chauffeursopleidingen én de opleiding tot ADR Veiligheidsadviseur. En als deelnemer ontvang je extra gratis modules om alvast voor het examen te oefenen.

Iedere vijf jaar

ADR-chauffeurs moeten iedere vijf jaar ‘op’ voor hun certificaat. Afhankelijk van de stoffen die zij vervoeren, behalen ze het meest passende certificaat. De ADR-chauffeursopleiding bestaat uit vier verschillende modules: Basis, Tank, Klasse 7 en Klasse 1. Als jij gevaarlijke stoffen vervoert zonder gebruik van een vrijstelling, moet je in elk geval de module ADR-Basis volgen. De basismodule duurt 2,5 dagen.

Explosieven en radioactieve stoffen

Chauffeurs die met tankwagens of tankcontainers rijden, moeten ook de aanvullende specialisatiemodule ADR-Tank volgen. En als je explosieven of radioactieve stoffen vervoert, moet je hiervoor ook een specialisatiemodule volgen. Iedere maand zijn er verschillende startmomenten, op onze trainingslocaties in Veenendaal en op Schiphol.

Met de ADR-chauffeursopleiding van Special Cargo kun je Code 95 nascholingspunten behalen.

Praktisch opgezette cursus

De lesplannen van onze cursussen ADR-chauffeur zijn goedgekeurd door het CBR. Dit garandeert dat je goed wordt voorbereid op de examens die je bij het CBR moet afleggen. De cursussen zijn praktisch opgezet: deelnemers zijn veel zelf aan het werk zijn en oefenen de besproken lesstof. Je komt voor beslissingen te staan die je in het dagelijks werk ook moet nemen. De afwisseling van theoretische lesstof met een grote variëteit aan opdrachten, helpt om de lesstof goed te verwerken en gemotiveerd te blijven.
De cursussen zijn praktisch opgezet: deelnemers zijn veel zelf aan het werk en oefenen de lesstof

Gratis e-learnings en oefenexamens

Voor deelnemers aan onze ADR-chauffeursopleiding stelt Special Cargo College kosteloos een e-learning-module beschikbaar. Met deze voorbereidende e-learning kun je alvast oefenen in herkenning van gevarenklassen en gevaarsetiketten. Aanvullend is er voor elke module een e-learning beschikbaar waarin deelnemers specifieke onderwerpen kunnen oefenen en onbeperkt oefenexamens kunnen maken. Deze benaderen qua opzet en niveau de CBR-examens. Zo verschijn je goed voorbereid op het examen!.

Trainingslocaties

De ADR-cursussen worden verzorgd op twee locaties: in Veenendaal en bij Schiphol. Beide locaties hebben een buitenterrein, waar geoefend wordt met brand- en incidentbestrijding.

Andere ADR-opleidingen

Als je geen chauffeur bent, maar wel te maken hebt met het wegvervoer van gevaarlijke stoffen, dan moet je natuurlijk ook op de hoogte zijn van het ADR. Houd je je bijvoorbeeld bezig met de behandeling van gevaarlijke stoffen die over de weg vervoerd moeten worden? Doe dan de online training ‘Bewustwording wegvervoer gevaarlijke stoffen’. En wil je echt het naadje van de kous weten? Word dan in vijf dagen Veiligheidsadviseur!

Chauffeur worden met SOOB-subsidie?

De komende jaren zijn in de logistieke sector veel goed opgeleide medewerkers nodig. Daarom stimuleert SOOB – het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche – het volgen van opleidingen en trainingen. Het fonds verstrekt subsidies via het SOOB Subsidiepunt. Ook voor de ADR-chauffeursopleidingen kan subsidie worden aangevraagd.

Meer interessante artikelen

De veiligheid rond gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional

Redactie
11 april, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Niet gecategoriseerd

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy