Over Special Cargo College

De opleider voor logistiek Nederland

Veiligheid en logistiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goed opgeleide medewerkers zijn hierin onmisbaar. Special Cargo College is dé opleider voor Logistiek Nederland op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security. Klassikaal vanuit een van onze trainingslocaties, online óf als maatwerk op iedere gewenste locatie.

Cursusaanbod

Special Cargo College biedt trainingen, (herhalings)-cursussen en opleidingen voor iedereen die werkt met gevaarlijke stoffen of in de luchtvaartbranche. Dat aanbod van trainingen is heel breed. Van de training Bewustwording Gevaarlijke Stoffen in het luchtvervoer tot aan de opleiding tot Veiligheidsadviseur ADR/RID. Daarnaast bieden we security gerelateerde cursussen met TAPA, AEO en Code95. Bekijk hier ons volledige cursusaanbod.

Online leren

Een cursus volgen op het gebied van Gevaarlijke Stoffen, Beveiliging Luchtvracht of Lithium Batterijen? Dat kan ook online met onze e-learnings. Medewerkers kunnen zelf bepalen op welke
moment en op welk tempo zij de cursus of training volgen. Dat is didactisch online leren. Bekijk hier ons volledig online aanbod.

Maatwerk/in-company

Alle cursussen van Special Cargo College kunnen ook in-company worden gegeven. Kies een cursus uit ons cursusaanbod en haal onze docenten in huis. Liever een cursus volledig op maat? Dan gaan
onze docenten aan de slag met gerichte vragen en leerdoelen waarin de wensen van de organisatie centraal staan.

Special Cargo College Online

Welke medewerker heeft welke cursus al gevolgd? Wanneer lopen de certificaten af en moeten zij op herhaling? Hoeveel plekken zijn nog beschikbaar? Al deze vragen worden beantwoord in het digitaal Opleidingsportaal van Special Cargo College. Managers hebben overzicht van de behaalde trainingen en krijgen ruim voor de vervaldatum een reminder met een directe koppeling naar de inschrijving. Lees hier meer over Special Cargo Online.

Externe veiligheidsadviseur

Naast het verzorgen van opleidingen en cursussen omtrent gevaarlijke stoffen, treden de docenten en adviseurs van Special Cargo ook op als veiligheidsadviseur. Onze adviseurs zijn een vraagbaak,
een sparringpartner en klankbord voor onze klanten en relaties. Bij ons kun je terecht met vragen en problemen omtrent het opslaan, verpakken en vervoeren van gevaarlijke stoffen, luchtvaarveiligheid
en security. Onze veiligheidsadviseurs brengen jaarlijks een bezoek aan onze klanten voor een audit waarbij de procedures en processen beoordeeld worden.

Onze consultants

Ook op het gebied van de luchtvracht gelden strenge regels. De consultants van Special Cargo begeleiden bedrijven naar de status Bekende Afzender of Erkend Agent; een status die essentieel is voor bedrijven die luchtvracht willen versturen. Als bedrijven eenmaal deze status hebben, kunnen onze consultants assistentie bieden. Zij zijn op de hoogte van updates in de wet- en regelgeving en kunnen trainingen geven waar dat nodig is.

Vestigingen

Special Cargo College geeft klassikale trainingen op verschillende locaties in het land: Schiphol, Spijkenisse, Veenendaal, Venlo en Eindhoven. Vanuit alle windstreken bereikbaar, gratis parkeren én met uitstekende koffie. Ga hier naar onze trainingslocaties.