Advies

Soms vragen klanten ons advies of om iets uit te zoeken. Bijvoorbeeld over nieuwe regelgeving, veilig werken met gevaarlijke stoffen, bepaalde verpakkingsmaterialen of een speciaal transport. Ook ondersteunen wij onze klanten als Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen en als adviseur Luchtvracht. Binnen Special Cargo is er altijd een specialist die jou kan voorzien van gedegen, glashelder en uitgewerkt advies.

Praktische vraagbaak voor onze klanten

Veel bedrijven hebben op de een of andere manier te maken met gevaarlijke stoffen. Deze stoffen vormen een potentieel gevaar voor mens, dier, materiaal en milieu, en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Om aan de complexe regelgeving te voldoen en bedrijfsprocessen te optimaliseren, geeft Special Cargo praktisch advies en trainingen aan alle betrokken partijen. Bijvoorbeeld aan afzenders, expediteurs, vervoerders en rederijen.

Onze klanten centraal

Als familiebedrijf hebben wij hart voor de goede zaak – en dus ook voor onze klanten. De lijnen met onze klanten zijn kort en gelukkig weten zij ons ook veelvuldig te vinden, wat soms zelfs tot een nieuwe dienst of een nieuw product leidt. Op die manier is droogijs ook ooit in het leven geroepen, en het inkratten van producten. Zo werken wij samen aan de best denkbare oplossingen die Special Cargo zijn klanten kan bieden.

De lijnen met onze klanten zijn kort en gelukkig weten zij ons ook veelvuldig te vinden

Kennispartner voor de overheid

Special Cargo wordt vaak aan tafel gevraagd bij de overheid, bijvoorbeeld over de vraag: hoe wordt bepaalde (nieuwe) regelgeving nu geïnterpreteerd door het bedrijfsleven? Zo waren wij ook jarenlang kennispartner van het ministerie rond de ontwikkeling van het Competency Based Training & Assessment van IATA. Daar plukken onze klanten ook de vruchten van: wij vertegenwoordigen ook hun belangen in veel overheidswerkgroepen in Nederland en Brussel.

Veiligheidsadviseur

Elke onderneming die gevaarlijke stoffen vervoert of handelingen verricht die hiermee samenhangen, moet een Veiligheidsadviseur benoemen. Dat kan ook een extern ingehuurde adviseur zijn, bijvoorbeeld omdat je alleen maar af en toe een veiligheidsadviseur nodig hebt. Daarvoor kun je ook bij Special Cargo terecht. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat jouw bedrijf aan de wettelijke milieu- en veiligheidsverplichtingen voldoet.

Luchtvrachtveiligheid

Net als bij gevaarlijke stoffen, gelden er ook strenge regels op het gebied van luchtvrachtveiligheid. De consultants van Special Cargo begeleiden bedrijven naar de status Bekende Afzender of Erkend Agent, essentieel voor bedrijven die luchtvracht willen versturen. En als je eenmaal deze status hebt, kunnen de consultants van Special Cargo jou assisteren. Ze zijn op de hoogte van updates in de wet- en regelgeving en kunnen trainingen geven waar dat nodig is.

Advies nodig?

Is een van bovenstaande situaties herkenbaar? Of heb je op een andere manier ondersteuning of advies nodig? Dan fungeren wij graag als jouw praktische vraagbaak. We vernemen graag van jou!

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze Accountmanagers voor meer informatie over onze dienstverlening en activiteiten.

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy