Consultancy

Veel bedrijven hebben op de een of andere manier te maken met gevaarlijke stoffen en/of luchtvracht. Om hiermee te mogen werken, moet je aan complexe regelgeving en strenge opleidingseisen voldoen. Daarvoor ben je bij Special Cargo College aan het goede adres: wij verzorgen alle trainingen die je hiervoor nodig hebt. Maar niet alleen dat. Onze consultants komen ook graag bij jou voor advies, audits of andere ondersteuning.

Veiligheidsadviseur

Elke onderneming die gevaarlijke stoffen vervoert of handelingen verricht die hiermee samenhangen, moet een Veiligheidsadviseur benoemen. Dat kan ook een extern ingehuurde adviseur zijn, bijvoorbeeld omdat je alleen maar af en toe een veiligheidsadviseur nodig hebt. Daarvoor kun je bij Special Cargo terecht. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat jouw bedrijf aan de wettelijke milieu- en veiligheidsverplichtingen voldoet.

Assessment Beveiligingscultuur

Voor bedrijven in de Beveiliging Burgerluchtvaart heeft Special Cargo de Assessment Beveiligingscultuur ontwikkeld. Hiermee voldoe je aan de wettelijke verplichting in deze sector om een jaarlijkse toetsing uit te voeren van de heersende beveiligingscultuur. En net zo belangrijk: je legt hiermee de basis voor een beleid gericht op een sterke beveiligingscultuur binnen jouw organisatie. Onze adviesdienst kent twee varianten:

  • Quickscan Beveiligingscultuur, vragenlijst en rapportage over meerdere afdelingen
  • Workshop Beveiligingscultuur: gedurende één dagdeel zoomen we met een uitgebreide rapportage in op de data, om te begrijpen wat er per afdeling en organisatiebreed onder de collega’s speelt.

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor deze adviesdienst. Zou je meer willen weten over het nut en de noodzaak ervan, en hoe dit in z’n werk gaat? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Luchtvaartveiligheid

Net als bij gevaarlijke stoffen, gelden er ook strenge regels op het gebied van luchtvaartveiligheid. De consultants van Special Cargo College begeleiden bedrijven naar de status Bekende Afzender of Erkend Agent, essentieel voor bedrijven die luchtvracht willen versturen. En als je eenmaal deze status hebt, kunnen onze consultants jou assisteren. Ze zijn op de hoogte van updates in de wet- en regelgeving en kunnen trainingen geven waar dat nodig is.

Onze consultants begeleiden bedrijven naar de status van Bekend Afzender of Erkend Agent

Kennispartner voor de overheid

Special Cargo wordt ook vaak aan tafel gevraagd bij de overheid, bijvoorbeeld over de vraag: hoe wordt bepaalde (nieuwe) regelgeving nu geïnterpreteerd door het bedrijfsleven? Zo waren wij ook jarenlang kennispartner van het ministerie rond de ontwikkeling van het Competency Based Training & Assessment van IATA. Daar plukken onze klanten ook de vruchten van: wij vertegenwoordigen ook hun belangen in veel overheidswerkgroepen in Nederland en Brussel.

Special Cargo Services

Naast College verzorgt de Services-tak van Special Cargo het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen. Daarbij vragen onze klanten soms ons advies of om iets uit te zoeken, bijvoorbeeld over bepaalde verpakkingsmaterialen of een speciaal transport. Soms leidt dat zelfs tot een nieuwe dienst of een nieuw product. Op die manier is droogijs ook ooit in het leven geroepen, en het inkratten van producten.

Advies nodig?

Binnen Special Cargo is er altijd een specialist die jou kan voorzien van gedegen, glashelder en uitgewerkt advies. Wij fungeren graag als jouw praktische vraagbaak. Dus heb je een vraag, neem even contact op!

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy