Over Special Cargo Services

De gevaarlijke stoffen specialist

Special Cargo Services biedt alle dienstverlening omtrent het opslaan, het verpakken en vervoeren van gevaarlijke stoffen. Labelen, omgieten, verpakken, ompakken en etiketteren; wij nemen voor onze opdrachtgevers alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat alle gevaarlijke stoffen verzendklaar gemaakt worden en van A naar B worden vervoerd. Over de weg, over zee, over het spoor en door de lucht.

Strenge regelgeving

Het werken met gevaarlijke stoffen is niet zonder risico’s. Daarom zijn we aan strenge wet- enregelgeving gebonden. En dat is maar goed ook. Zo houden we onze leefomgeving veilig. Special Cargo is ISO 9001 gecertificeerd en heeft daarnaast een AEO-status.

Vervoer radioactieve stoffen

Een van de specialiteiten van Special Cargo Services, is het vervoeren van gevarenklasse 7: de radioactieve stoffen. We beschikken over een doorlopende vergunning voor het vervoer van radioactieve stoffen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. Lees hier meer over vervoer radioactieve stoffen.

Opslag gevaarlijke stoffen

Naast het ompakken, labelen, verpakken en vervoeren van alle gevaarlijke stoffen, beschikt Special Cargo Services ook over speciale loodsen waar gevaarlijke stoffen kunnen worden opgeslagen. We bezitten alle vergunningen voor het opslaan van goederen in de klasse 1 tot en met 9. Dit geldt dus ook voor klasse 1 en klasse 7: het radioactief en explosief materiaal. Lees hier meer over opslag gevaarlijke stoffen.

Douaneloods

Geïmporteerde goederen van buiten de Europese Unie opslaan zonder dat invoerrechten, accijnzen, heffingen of BTW dienen te worden afgedragen? Dat kan in een douaneloods – ook wel douaneentrepot
genoemd. Ideaal. Veilig en in zorgvuldig beheer. Goederen mogen daar onbeperkt liggen. Een financieel aantrekkelijke optie indien nog niet duidelijk wat de bestemming van de goederen wordt. De eerste douaneloods van Special Cargo Services bevindt zich in IJmuiden. Binnenkort komen daar de locaties Schiphol en Rotterdam bij. Lees hier meer over douaneloodsen.

Droogijs

Droogijs nodig? Special Cargo Services levert het. Snel besteld via het bestelformulier. Droogijs is ideaal voor het koelen van voedingsmiddelen, medicijnen en ook van vaccins. Voor iedere bestelling geldt een minimale afname van tien kilo. Lees hier de longread over droogijs.

Inkisten overmaatse zendingen

Staat er een zending klaar met overmaatse goederen die zonder houten bekisting niet vervoerd mag worden? Laat Special Cargo Services de zending industrieel verpakken, volledig conform wet- en
regelgeving. Dat geldt ook voor zendingen met gevaarlijke stoffen. Alle verpakkingen zijn maatwerk. Of het nu gaat om elektronica, lange buizen of machineonderdelen. Van één tot vijfduizend kilo: Special Cargo Services denkt mee. Lees hier meer over overmaatse zendingen.

E-erkenning statushouder

Nog niet de juiste erkenning maar wél gevaarlijke stoffen als luchtvracht vervoeren? Dan kunt u gebruik maken van onze E-herkenning. Wij zijn gemachtigd de wettelijke aansprakelijkheid over te nemen van derden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht. Zo kan de zending alsnog mee met het vliegtuig. Dat bespaart tijd en geld. Lees hier meer over de e-erkenning statushouder.

Vestigingen

Het verzendklaar maken van de gevaarlijke stoffen doen wij vanuit onze locaties op Schiphol, IJmuiden en Rotterdam. Daarnaast werken wij ook op locaties. Dit doen wij met behulp van onze mobiele werkplek. Zo kunnen wij overal in onze dienstverlening voorzien.