Special Cargo Houston: ons full-service station voor gevaarlijke stoffen in Amerika

Redactie
28 juli, 2023
2,5 minuten leestijd
Opslag

‘Everything is bigger in Texas.’ Wist je dat Special Cargo Services ook een vestiging in de VS heeft? In Texas staan de Dangerous Goods experts van Special Cargo Houston voor je klaar om je te ondersteunen met het verzendklaar maken van gevaarlijke stoffen. Met een team van 20 professionals, een gevaarlijke- stoffenloods van 100.000 square feet (ofwel bijna 10.000 vierkante meter) en een capaciteit van 1900 pallets, is geen uitdaging te groot. Dus heeft jouw bedrijf te maken met zendingen van of naar Amerika: kijk vooral eens wat wij voor je kunnen betekenen.

Betrouwbaar knooppunt

Om onze internationale klantenkring nog beter te kunnen bedienen, hebben wij in 2020 Special Cargo Houston opgericht. In het hart van de olie- en gasindustrie is deze vestiging een betrouwbaar knooppunt waar de gevaarlijke goederen af- en aangevoerd worden om te worden gelabeld, verpakt, eventueel omgepakt en gedocumenteerd. De deskundigen van Special Cargo Houston leiden zo hun klanten door de complexe wirwar van internationale regelgeving voor vervoer van gevaarlijke goederen. Met dezelfde kwaliteit, passie en efficiëntie als je van ons gewend bent.

Zowel overzees als in Nederland

In Houston bedienen wij vooral de energiesector, door het verzendklaar maken en verzenden van gevaarlijke stoffen in klasse 1 tot en met 9. Veel gevaarlijke stoffen worden in de Verenigde Staten gefabriceerd en vinden hun afzet in Europa en Azië. Via onze vestigingen Amsterdam en Rotterdam worden deze goederen verder het achterland in vervoerd. Zo zijn wij zowel overzees als hier in Nederland een belangrijke schakel in het veilig en efficiënt vervoeren van al jouw gevaarlijke goederen.

Highlights

Enkele highlights van de dienstverlening van onze vestiging in Houston:

  • Verzendklaar maken van alle gevarenklassen, met nadruk op klasse 1 en klasse 7
  • Specialisatie in lithiumbatterijen
  • (Tijdelijke) opslag van goederen in alle gevarenklasse
  • Ontwerp en fabricage van UN4D houten kratten, voor veilig multimodaal vervoer
  • Chemisch omgieten, van grote containers in kleine drums
  • Ontwikkelen van volledige complianceprogramma’s
  • Consultancy en projectmanagement op gebied van gevaarlijke stoffen

Wil je meer weten over wat wij vanuit Amerika kunnen betekenen voor jouw supply chain van gevaarlijke stoffen: neem contact op via houston@specialcargo.com of kijk op de website. Je kunt natuurlijk ook altijd eerst met je vertrouwde contact in Nederland overleggen.

Meer interessante artikelen

Special Cargo Houston: our full-service hazardous materials hub in America

Redactie
25 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opslag

‘Stops’ for Givaudan minimized through collaboration with Special Cargo

Redactie
20 september, 2023
2,5 minuten leestijd
English, Klanten in beeld

‘Stops’ Givaudan geminimaliseerd door samenwerking Special Cargo

Redactie
19 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Klanten in beeld