‘De veiligheid rond gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional’

Redactie
11 april, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen Niet gecategoriseerd

Veiligheidsanker, managementadviseur en gesprekspartner binnen en buiten het bedrijf: dat is de veelzijdige rol die de Dangerous Goods Professional (DGP) in menig organisatie vervult. Of het nu gaat om vervoer (alle modaliteiten), opslag, BHV, douanezaken of ongevallenonderzoek: de DGP beweegt zich steeds op het grensvlak van gevaarlijke stoffen en veiligheid. Na het volgen van onze tweejarige opleiding tot DGP ligt dat ook voor jou in het verschiet. Opleidingsleiders Jannie van Vliet en Cor Schaatsbergen vertellen hierover in een interview in Nieuwsblad Transport.

Van wetgeving naar praktijk

“Met onze DG Professional weten we dat onze gevaarlijke stoffen in veilige handen zijn”, is een veelgehoorde uitspraak van werkgevers die een DGP in huis hebben. In twee jaar tijd worden deelnemers opgeleid tot dé allround veiligheidsspecialist binnen hun bedrijf. Hij/zij maakt de vertaalslag van wetgeving naar praktijk. Slaat een brug tussen werkvloer en management. Fungeert als gesprekspartner met toezichthouders. Ontwikkelt veiligheidsprocedure. Neemt het voortouw bij afhandeling van incidenten. Een cruciale rol in ondernemingen waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt.

Veiligheidsbewustzijn

Vele bedrijven zijn betrokken bij de logistieke keten van gevaarlijke stoffen, van chemische industrie tot logistiek dienstverleners, van verpakkingsbedrijven tot overheidsinstanties. Het veiligheidsbewustzijn is vaak heel groot in deze ondernemingen. Tegelijkertijd – of misschien wel juist daarom – geven ze aan behoefte te hebben aan een of meer allround specialisten op dit gebied. Als enige opleider in Nederland sluit Special Cargo College naadloos aan bij deze behoefte: in twee jaar tijd kunnen bedrijven en overheden hun medewerkers laten opleiden tot allround Dangerous Goods Professional.

Meer informatie?

Voor meer informatie of het downloaden van de studiebrochure, lees het artikel ‘Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen’. Of neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op via 085 – 792 2885.

 

Meer interessante artikelen

Definieer beleid voor beveiligingscultuur met onze nieuwe adviesdienst 'Assessment Beveiligingscultuur'

Redactie
20 mei, 2024
2,5 minuten leestijd
Niet gecategoriseerd, Security

De externe veiligheidsadviseur kan het verschil maken

Redactie
18 april, 2024
2,5 minuten leestijd
ADR, Gevaarlijke stoffen

Spaanse documentatie bij luchtvracht naar Argentinië niet (meer) verplicht

Redactie
16 april, 2024
2,5 minuten leestijd
IATA, Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy