Special Cargo Houston: onze full-service gevaarlijke stoffen afdeling in America

Redactie
25 september, 2023
4 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen Opslag

‘Alles is groter in Texas.’ Wist u dat Special Cargo Services ook een vestiging heeft in de VS? In Texas staan de gevaarlijke stoffen experts van Special Cargo Houston klaar om u te assisteren bij het voorbereiden van gevaarlijke materialen voor verzending. Met een team van 20 professionals, een magazijn voor gevaarlijke stoffen van 100.000 vierkante voet (ongeveer 10.000 vierkante meter), en een capaciteit van 1900 pallets, is geen uitdaging te groot. Dus, als uw bedrijf te maken heeft met zendingen van of naar Amerika, bekijk dan wat wij voor u kunnen betekenen.

Betrouwbaar knooppunt

Om onze internationale klantenbasis beter te bedienen, hebben we Special Cargo Houston opgericht in 2020. Gelegen in het hart van de olie- en gasindustrie, is deze vestiging een betrouwbaar knooppunt waar gevaarlijke goederen worden ontvangen en verzonden voor etikettering, verpakking, herverpakking en documentatie. De experts van Special Cargo Houston begeleiden hun klanten door het complexe web van internationale regelgeving voor het transport van gevaarlijke goederen, waarbij dezelfde kwaliteit, passie en efficiëntie wordt gehandhaafd die u van ons gewend bent.

Zowel overzee als in Nederland

In Houston bedienen we voornamelijk de energiesector door gevaarlijke materialen in klassen 1 tot en met 9 voor te bereiden en te verzenden. Veel gevaarlijke materialen worden geproduceerd in de Verenigde Staten en vinden hun markt in Europa en Azië. Via onze vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden deze goederen verder vervoerd het achterland in. Zo spelen we zowel overzee als hier in Nederland een cruciale rol in het veilig en efficiënt transporteren van al uw gevaarlijke goederen.

Hoogtepunten

Enkele hoogtepunten van de diensten aangeboden door onze vestiging in Houston zijn:

  • Voorbereiden van zendingen voor alle gevaarklassen, met een focus op klassen 1 en 7
  • Specialisatie in lithiumbatterijen
  • (Tijdelijke) opslag van goederen in alle gevaarklassen
  • Ontwerp en fabricage van UN4D houten kratten voor veilig multimodaal transport
  • Chemisch aftappen van grote containers naar kleine vaten
  • Ontwikkeling van complete nalevingsprogramma’s
  • Consultancy en projectmanagement op het gebied van gevaarlijke materialen

Als u meer wilt weten over wat we kunnen doen voor uw toeleveringsketen van gevaarlijke materialen vanuit Amerika, neem dan contact met ons op via houston@specialcargo.com of bezoek onze website. U kunt natuurlijk ook eerst overleggen met uw vertrouwde contactpersoon in Nederland.

Meer interessante artikelen

De veiligheid rond gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional

Redactie
11 april, 2024
4 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Niet gecategoriseerd

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
4 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
4 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy