Spaanse documentatie bij luchtvracht naar Argentinië niet (meer) verplicht

Redactie
16 april, 2024
2,5 minuten leestijd
IATA Nieuws

Per januari van dit jaar is Argentinië toegevoegd aan de lijst van State Variations van de IATA Dangerous Goods Regulations (DGR) 2024. Deze toevoeging omvat een aanvullend voorschrift genaamd RAG-01. Dit stelt dat zowel de Engelse áls de Spaanse taal moet worden gebruikt voor markeringen en documenten van luchtvracht met eindbestemming Argentinië. Die verplichting is komen te vervallen: Spaanstalige documentatie is niet (meer) nodig voor internationaal luchtvervoer naar Argentinië.

Omissie

Vanwege de regulatiewijziging in de 65ste IATA DGR had Special Cargo direct een vertaaldienst voor haar klanten in het leven geroepen, genaamd ‘Vertaaldienst State Variation’. Zodat alle luchtvracht richting Argentinië volledig compliant kon blijven. Maar al vrij snel werd duidelijk dat er een omissie in de regelgeving was geslopen: het nieuwe voorschrift RAG-01 is uitsluitend van toepassing op ‘domestic’ (binnenlandse) vluchten en geldt niet (meer) voor internationale zendingen.

Addendum IATA DGR

Inmiddels heeft IATA een addendum bij IATA DGR 2024 aangekondigd. Dit stelt dat de nieuwe State Variation (RAG-01, sectie 2.8.2) alleen geldt voor binnenlandse vluchten. Het is dus niet meer nodig de markering en documentatie bij luchtvrachtzendingen naar Argentinië te vertalen naar het Spaans. Het addendum treedt op 30 april a.s. in werking.

Meer interessante artikelen

Definieer beleid voor beveiligingscultuur met onze nieuwe adviesdienst 'Assessment Beveiligingscultuur'

Redactie
20 mei, 2024
2,5 minuten leestijd
Niet gecategoriseerd, Security

De externe veiligheidsadviseur kan het verschil maken

Redactie
18 april, 2024
2,5 minuten leestijd
ADR, Gevaarlijke stoffen

Spaanse documentatie bij luchtvracht naar Argentinië niet (meer) verplicht

Redactie
16 april, 2024
2,5 minuten leestijd
IATA, Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy