Beveiligingsadviseur Luchtvracht (Herhaling) Voor Security Manager

De basiscursus Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL) leidt op tot het Certificaat Beveiligingsadviseur Luchtvracht, dat als zodanig wordt erkend door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Koninklijke Marechaussee. Dit certificaat in combinatie met het CITO BAL-certificaat kan tot juni 2023 worden overlegd als bewijs van opleiding voor de functie van Security Manager.

Voor wie
De cursus is bestemd voor degenen, die conform de regelgeving inzake de beveiliging van luchtvracht tegen terrorisme, zijn aangesteld als Beveiligings Adviseur Luchtvracht bij bekende afzenders of erkende agenten conform artikel 11.2.5 EU regelgeving. De cursist moet voor 1 juni 2023 de keuze maken voor overgang naar het certificaat Security Manager of naar Security Supervisor. Tot 1 juni 2023 kan hiervoor deze training gevolgd worden.

Duur van de cursus
De basiscursus duurt 3 dagen en wordt gegeven op drie opeenvolgende dagen.

Vooropleiding
Een middelbare schoolopleiding, gezond verstand en gemotiveerdheid is alles wat nodig is om deze cursus met succes af te sluiten.

Cursusmateriaal
De cursus wordt gegeven aan de hand van het Nationaal Programma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart (NCASP) en de van toepassing zijn de Europese Verordeningen. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid cursusboek, waarin op duidelijke wijze in de materie wordt besproken en uitgelegd. Dit cursusboek bevat een groot aantal opgaven waarmee de cursist wordt voorbereid op zijn functie van Security Manager en het Beveiligingsadviseur Luchtvrachtexamen bij het CITO.

Locatie
Deze cursus wordt gegeven door ervaren en praktijk gerichte docenten op een van onze trainingslocaties of desgewenst incompany.

Certificering
Na het volgen van de initiële cursus Beveiligingsadviseur Luchtvracht ontvangt u een code waarmee u zicht kunt aanmelden voor de eindtoets die wordt afgenomen door CITO op verschillende locaties in Nederland. U kunt zich hier via de website van CITO zelf voor aanmelden op een voor u geschikte locatie en tijdstip. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de cursus. Indien u de test met succes heeft afgerond ontvangt u van CITO een certificaat dat 5 jaar geldig is. Om het certificaat geldig te houden, dient u ieder jaar aantoonbaar 1 dag een herhalingscursus te volgen.

Ontwikkelaars
Deze door SCS Training & Consultancy ontwikkelde cursus is gebaseerd op de opleidingseisen in het Nationaal Trainingsprogramma voor de Beveiliging van de Burgerluchtvaart.

Erkenning als opleidingsinstituut
SCS Training & Consultancy BV is een door de Minister van Justitie en Veiligheid erkend opleidingsinstituut inzake de beveiliging van luchtvracht.

Belangrijk:
Het is verplicht om een geldige VOG (een VGB wordt ook geaccepteerd) en ID te tonen voor aanvang van de training. Bewijs van de loopbaanscreening hoeft niet getoond te worden. De docent zal de ID en VOG controleren waarna de cursist mag deelnemen aan de cursus. Als een deelnemer niet in staat is de ID of VOG/VGB te overleggen, dan verplicht NCTv en de KMar de docent deze cursist te weigeren.

Praktische Informatie

 • De herhalingscursus duurt 8 uur
 • De training is van 09:00 – 16:30 uur
 • De prijs voor deze training is € 160,- exclusief btw
 • Gratis wifi op onze locaties
 • Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen
 • Voldoende parkeergelegenheid voor de deur
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden

Inschrijfformulier

  Gegevens Cursist


  Selecteer cursus data

  Gegevens Bedrijf

  Na inzending van dit formulier ontvangt u een bevestiging en gaat u akkoord met de Cursus voorwaarden (pdf) van SCS Training & Consultancy."