Gevaarlijke stoffen? Special Cargo Services regelt het

Gevaarlijke stoffen. Jouw bedrijf of organisatie heeft er gegarandeerd mee te maken. Dat valt niet altijd mee, want de wet- en regelgeving is complex en de sancties op het niet naleven zijn ingrijpend. Maar los daarvan: je moet er toch niet aan denken dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan omdat jij je zaken niet op orde hebt?

Special Cargo Services behandelt gevaarlijke stoffen. Efficiënt, doelgericht en volledig afgestemd op jouw bedrijfsprocessen. Dat geeft rust, zekerheid én voorkomt potentiële catastrofes.

Special Cargo Services. Voor iedereen die te maken heeft met gevaarlijke stoffen
Ben je ambitieus en neem je gevaarlijke stoffen serieus, dan komt daar veel bij kijken. Zo verandert wet- en regelgeving voortdurend en zit er vaak een groot verschil tussen de letter en geest van de wet.

Wij zijn Special Cargo Services, een ambitieus familiebedrijf op het gebied van gevaarlijke stoffen, en we volgen de ontwikkelingen op de voet. Bovendien maken we als geen ander de vertaalslag naar de praktijk. Daarom ondersteunen we je met alles op het gebied van gevaarlijke stoffen:

  • Verpakken en documentatie
  • Opslag en distributie
  • Advies en consultancy
  • Trainingen en opleidingen

Dit doen we al 25 jaar voor uiteenlopen klanten. Ga je met ons in zee, dan staan 33 ervaren gevaarlijke stoffen professionals voor je klaar. Strategisch, tactisch en uitvoerend. Samen regelen we alles wat te maken heeft met gevaarlijke stoffen. Binnen de kaders van de wet en passend bij jouw wensen.

Specialisten in Schiphol, IJmuiden en Rotterdam
Waar veel adviesbureaus zicht uitsluitend richten op consultancy voeren wij de werkzaamheden dagelijks uit. En trainen we jaarlijks duizenden cursisten hoe zij zelf optimaal omgaan met gevaarlijke stoffen binnen hun organisatie. Door deze brede aanpak weten we altijd precies wat er speelt. En kom jij nooit voor verrassingen te staan. 

Is jouw bedrijf werkzaam in de regio Schiphol, IJmuiden of Rotterdam? Dan staan we daar 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor je klaar. We slaan de gevaarlijke stoffen correct en veilig op en zorgen dat ze zonder problemen verstuurd worden. Of het nu om een kleine vracht of een complexe maatwerkoplossing voor internationaal (vlieg)transport gaat. 

Iedereen op hetzelfde niveau met praktijkgerichte trainingen
Ook voor trainingen en opleidingen is SCS de aangewezen partij. Dit kan zowel op onze volledig verzorgde opleidingslocatie op Schiphol Rijk als bij jouw bedrijf.

Onze opleidingstak SCS Training & Consultancy is een IATA Approved School, met een breed aanbod aan trainingen en cursussen op het gebied van security en gevaarlijke stoffen. Dit zeggen deelnemers over onze cursussen:

“Als beginneling was deze cursus pittig, maar door de juiste uitleg viel alles op zijn plaats.” Cursist Basiscursus Cursist Luchtvervoer Radioactieve Stoffen, februari 2018
“Informatief en duidelijk.”
Cursist Medewerker Luchtvracht, maart 2018
“Leerzaam! Je denkt een hoop te weten, maar in werkelijkheid valt er nog een hoop te leren.”
Cursist Basis Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen, februari 2018

Special Cargo Services: een echt familiebedrijf
Huib den Dikken en Hans van der Maat  richtten Special Cargo Services – kortweg SCS –in de jaren negentig op. In de loop der jaren groeiden we uit tot full-service bedrijf in gevaarlijke stoffen, en partner voor internationaal opererende bedrijven in de olie- en gasindustrie.

Sinds 2014 stuurt de tweede generatie van de familie den Dikken het hechte en bevlogen team van milieuprofessionals aan. Erik den Dikken heeft – met een deskundig team van managers – de dagelijkse leiding.