Gevarenklasse 7 logistiek

Transport radioactieve bronnen

Radioactieve bronnen zijn misschien wel de engste gevaarlijke stoffen die er zijn; je kunt ze niet zien, niet voelen en niet ruiken. Toch vormen ze een groot gevaar. Dat maakt dat het opslaan en het vervoeren van deze gevaarlijke stoffen aan strikte regels en vergunningen gebonden is. Special Cargo Services is specialist in het opslaan en vervoer van deze radioactieve bronnen, ook wel Klasse 7 genoemd. Wij kunnen deze bronnen meten, opslaan, vervoeren en documenteren.

Onze grootste klanten voor het opslaan en vervoeren van radioactieve bronnen bevinden zich in de offshore en in de medische sector. Met name in deze laatste sector is het van het grootste belang dat de radioactieve bronnen snel vervoerd worden. Omdat Special Cargo Services beschikt over een doorlopende vergunning voor het vervoer van radioactieve stoffen in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg kan zij altijd snel handelen. Ook naar de andere landen binnen Europa verzorgt Special Cargo Services het vervoer.

Veiligheid

Alle medewerkers van Special Cargo Services zijn getraind in het vervoeren van radioactieve stoffen. Tevens heeft zij op haar locaties een stralingsdeskundige aangesteld. Deze persoon monitort voortdurend de straling; zowel bij alle bronnen als bij alle medewerkers. Alles om er zeker van te zijn dat geen grenswaarden worden overschreden.

Opslag

Radioactieve bronnen opslaan? Dat gaat niet zomaar. De opslag van deze gevaarlijke stoffen is aan strenge wet- en regelgeving gebonden. Special Cargo Services kan voorzien in deze opslag.