IATA-cursussen

Redactie
8 augustus, 2023
2,5 minuten leestijd
IATA

Voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen door de lucht en het behandelen van gevaarlijke luchtvracht op de grond moet je over de juiste certificaten beschikken. Special Cargo College biedt de opleidingen aan die je voorbereiden op het examen dat past bij jouw functie. Deze cursussen worden gegeven aan de hand van de IATA DGR (Dangerous Goods Regulations), het handboek voor het luchtvervoer van gevaarlijke stoffen.

IATA-examen

Het examen wordt in Nederland niet afgenomen door een onafhankelijke partij, zoals bijvoorbeeld het CBR, maar wordt verzorgd door de opleider, net als de cursussen zelf. Die opleider moet daarbij vanzelfsprekend ook voldoen aan de wettelijke eisen. Daarom moeten de trainingen en assessments goedgekeurd worden door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Special Cargo College is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat erkend als opleidings- en exameninstituut voor (IATA-)trainingen in vervoer van gevaarlijke stoffen door de lucht.

De voordelen van een IATA-cursus bij Special Cargo

  • Iedere maand verschillende startmomenten bij Schiphol of online
  • Mogelijkheid tot incompany trainingen
  • Door IATA erkend opleidings- en exameninstituut
  • Special Cargo is als eerste opleider geaccrediteerd voor de nieuwe IATA CBTA-methodiek

IATA CBTA: de nieuwe opleidingsmethodiek

Sinds 1 juli 2023 moeten alle IATA-trainingen competence-based zijn. De nieuwe methodiek CBTA (Competency Based Training & Assessment) wordt dan leidend. Dit is een verandering voor cursisten en opleiders, maar het biedt vooral voordelen.

De lesstof gaat namelijk vooral uit van de functie van de cursisten, waardoor veel niet relevante materie achterwege kan blijven en de cursussen een stuk efficiënter zijn. Special Cargo is als eerste opleider in Nederland IATA CBTA-geaccrediteerd en wij nemen de nieuwe methodiek dan ook zeer serieus. Meer weten over CBTA? Lees dan ons interview met mede-oprichter Hans van der Maat of registreer je voor de gratis whitepaper (via het formulier onder aan het artikel).

Cursusaanbod IATA

Via Special Cargo College heb je de keuze uit een zeer breed cursusaanbod, zowel basis- als herhalingstrainingen. Ook bieden we een groot aantal e-learnings en Engelstalige cursussen. Bekijk hieronder ons actuele IATA-cursusaanbod:
7.1 – Gereedmaken van zendingen.
7.2 – Acceptatie van algemene vracht (online).
7.3 – Acceptatie en behandeling van gevaarlijke stoffen voor vervoer door de lucht.
7.4 – Laden en lossen van vliegtuigen en ULD’s (online).
7.5 – Acceptatie en behandeling van bagage (online).
7.6 – Plannen van vliegtuigbelading (online)
7.7 – Flight crew (online).
7.9 – Cabine-personeel.
7.10– Security-personeel.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy