Met Special Cargo altijd een goed geschoolde poule uitzendkrachten

Redactie
11 september, 2023
4 minuten leestijd
Klanten in beeld Opleidingen

Niet alleen logistieke bedrijven volgen opleidingen bij Special Cargo College, ook voor uitzendbureaus in de logistieke sector is dit een uitkomst. Zoals YoungCapital in Hoofddorp. Met vele logistieke bedrijven rond Schiphol als klant heeft het bureau doorlopend behoefte aan goed geschoolde mensen. Dan is het prettig als het opleidingstraject op rolletjes loopt.

Passende opleidingen

Uitzendbureau YoungCapital richt zich op bijbanen en startersbanen, zowel parttime als fulltime, onder andere voor de logistieke sector. De organisatie vindt het belangrijk om studenten en starters te helpen hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. “En daar horen goede passende opleidingen bij”, zegt opleidingscoach Julia Starke.

Routine

Daarom werkt YoungCapital voor logistieke trainingen al jaren samen met Special Cargo College, vertelt Julia. “Onze recruiters kunnen deze trainingen heel eenvoudig boeken in het opleidingsportaal van Special Cargo. Dat is inmiddels routine geworden. Maar ook als er iets bijzonders is, hebben we een heel goed contact met de medewerkers van Special Cargo. Bijvoorbeeld als een kandidaat gezakt is en opnieuw aangemeld moet worden voor een cursus.”

Direct aan de slag

Ook de cursisten zijn tevreden over de opleidingen van Special Cargo: “Of het nu om klassikale trainingen of e-learnings gaat: ze vinden het aanbod prettig en duidelijk. Ook de portal voor de e-learnings werkt prettig. Na de aanmelding kunnen ze direct aan de slag. En in verreweg de meeste gevallen slagen ze in één keer.”

Na aanmelding in de portal kunnen de cursisten direct aan de slag

Trainingen luchtvracht

Het opgeven voor bepaalde trainingen gaat vanzelfsprekend in overleg met de opdrachtgevers van YoungCapital. Voor een aantal vaste klanten (van verzend- en bezorgdiensten) gaat standaard iedereen op cursus die in een bepaalde functie start. Het gaat dan met name om trainingen voor het werken met (gevaarlijke) luchtvracht, zoals IATA 7.2, Bewustwording Luchtvervoer Gevaarlijke stoffen, en Medewerker Luchtvracht (A).

Veranderende arbeidsmarkt

De afdeling People Development, waar Julia werkt, richt zich op de opleidingen en het opleidingsprofiel van de uitzendkrachten. “De arbeidsmarkt verandert, en daarom veranderen wij mee. Ook op het gebied van opleidingen. Wij investeren in duurzame inzetbaarheid van onze kandidaten. Daarom is er een nauwe wisselwerking tussen ons en de recruiters, zodat we gezamenlijk het opleidingsaanbod blijven optimaliseren.”

Aanscherpen

Daartoe is er ook regelmatig contact met Special Cargo College, aldus Julia. “Special Cargo komt dan bij ons langs om door te nemen hoe alles gaat, of iedereen tevreden is, en of er nog dingen aangescherpt kunnen worden. Onlangs waren er wat wijzigingen in het opleidingsportaal. Toen heeft Special Cargo voorgesteld om dit samen met de gebruikers vanuit YoungCapital door te nemen en eventuele extra input te vergaren. Jullie denken dus heel goed mee!”

Julia Starke YoungCapital
Julia Starke: “De arbeidsmarkt verandert, en daarom veranderen wij mee. Met hulp van Special Cargo blijven we ons opleidingsaanbod optimaliseren.”

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
4 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
4 minuten leestijd
Nieuws

Tevreden klanten bij Special Cargo

© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy