Special Cargo Online: steeds meer gebruiksgemak van het opleidingsportaal

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
Nieuws Opleidingen

Inmiddels 43 duizend mensen zijn dankbare gebruikers van Special Cargo Online, het opleidingsportaal van Special Cargo College. In 2019 ging het platform live. Maar niet dat onze developers nu achterover gaan leunen: zij zijn continu bezig het portaal nóg gebruiksvriendelijker te maken. Het heeft nu bijvoorbeeld een nieuwe look and feel gekregen. Ken je Special Cargo Online nog niet? We geven je graag een demo!

Welke medewerker heeft welke cursus al gevolgd? Wanneer lopen de certificaten af en moeten mijn mensen op herhaling? Special Cargo Online, het digitale opleidingsportaal, geeft antwoord op al dit soort vragen. Het is bijvoorbeeld nooit meer zoeken naar de verloopdata van de behaalde certificaten en diploma’s van medewerkers. Sterker nog, ruim voor de vervaldatum krijgen de gebruikers automatisch een reminder met een directe koppeling naar de inschrijving voor de herhalingscursus.

Voor medewerkers én managers

Het platform is ingericht voor verschillende doelgroepen, met ieder hun eigen toegangsrechten. Zo hebben managers direct inzicht in de planning en beschikbaarheid van een cursus, wie welke cursus gevolgd heeft en alle behaalde certificaten van medewerkers. Voor medewerkers werkt het portaal als een persoonlijk portfolio. Zij kunnen hun eigen cijfers en resultaten inzien, certificaten downloaden en zien wanneer ze een cursus moeten volgen, vertelt Nanda van der Velden, online learning en development officer. “Organisaties hoeven dus geen schaduwadministratie of excellijstjes meer bij te houden. En dat alles zonder kosten, gewoon als service aan onze klanten.”

Overzichtelijk

Martina Fennema van farmaceutisch bedrijf Carbogen Amcis is een van de blije gebruikers: “Bij ons gaat het om zeker 50 medewerkers die op regelmatige basis getraind moeten worden. Dus is het belangrijk hierin goed overzicht te houden. Met het opleidingsportaal van Special Cargo hebben we daar geen omkijken naar. Ik krijg automatisch een seintje als ik weer een medewerker moet opgeven voor een training, en dat is met één druk op de knop geregeld. Ook handig dat ik de behaalde certificaten per medewerker in één oogopslag kan zien. Heel gebruiksvriendelijk!”

“Ik krijg automatisch een seintje als ik weer een medewerker moet opgeven voor een training, en dat is met één druk op de knop geregeld”

Koppeling met HR-systeem

Nanda vervolgt: “Binnenkort gaan we onderzoeken of het mogelijk is onze portal te koppelen aan het HR-systeem van onze grote klanten. Als het zover is, kunnen ze dan zó een uitdraai maken van de stand van zaken, op het moment dat het bevoegd gezag een audit komt houden: ‘Deze medewerkers zijn nu bezig met die en die trainingen, deze cursussen zijn afgerond, en hier zijn de bijbehorende certificaten.’ Hoe mooi zou dat zijn? Vanzelfsprekend houden we onze klanten op de hoogte van deze ontwikkelingen.”

Niet stilstaan

‘Stilstand is achteruitgang’ is een veelgehoord gezegde, dat zeker ook van toepassing is bij Special Cargo Online. Met de groei-ambitie voor het platform zijn upgrades, nieuwe features en innovatie ontzettend belangrijk. “Zo hebben we onlangs de medewerkerspagina geoptimaliseerd, de pagina waar de profielen van de medewerkers aangemaakt worden. We hebben de laadsnelheid verbeterd en de zoekfuncties zijn aangepakt. En nu zijn we bezig de teksten op alle cursuspagina’s nóg eenduidiger te maken.”

Nieuwe catalogus

“Wat zo fijn is: onze klanten houden ons scherp”, vervolgt Nanda. “Wij informeren ze over iedere update en vragen dan altijd wat we nog verder kunnen verbeteren. Zo druppelt er na iedere mailing wat feedback binnen. Op basis daarvan werken we nu aan een nieuwe catalogus – het overzicht van al onze opleidingen – die binnenkort live gaat. Een passende foto, compactere informatie, een betere lay-out, ook op mobiele telefoons. Ook al is Special Cargo Online al heel functioneel, voorlopig zijn we nog niet uit-ontwikkeld.”

Demo

Heb je vragen over Special Cargo Online of zou je graag een demo willen krijgen? Neem contact op met Nanda via nvdvelden@specialcargo.nl.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy