Trainingen luchtvaartveiligheid aangepast aan NCTV-regels

Redactie
8 maart, 2023
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

De opleidingen van Special Cargo College op het gebied van luchtvaartveiligheid zijn gebaseerd op de regelgeving van de NCTV. Nu heeft die partij de laatste tijd verschillende wijzigingen doorgevoerd in de functie-indeling van medewerkers. Dat heeft ook gevolgen voor onze trainingen. Special Cargo zou Special Cargo niet zijn als ze daar niet direct mee aan de slag ging. Resultaat: een nieuw trainingsaanbod, volledig aansluitend bij de laatste NCTV-regels!

Luchtvracht heeft natuurlijk bij uitstek te maken met security. En daarvoor is de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) de wetgevende partij. Dat overheidsorgaan heeft ons eind december laten weten dat het Nationaal Opleidingsprogramma Beveiliging Burgerluchtvaart (NOBB) is aangepast: het certificaat Medewerker Luchtvracht is gesplitst in een versie A en een versie B.

Medewerker Luchtvracht A en B

Versie A is dan voor personen die toegang hebben tot de ruimtes waar de veilige luchtvracht en -post zich bevindt en die hiermee handelingen mogen verrichten. Medewerkers Luchtvracht B mogen wel in de ruimtes komen waar de veilige luchtvracht staat, maar mogen er niks mee doen. Special Cargo College is meteen aan de slag gegaan met deze splitsing in cursussen. En inmiddels kun je ze bij ons allebei volgen! In de vertrouwde cursussen Medewerker Luchthavenbenodigdheden en Medewerker Vluchtbenodigdheden zijn geen wijzigingen doorgevoerd.

Supervisor en security manager

Daarnaast heeft de NCTV nog een wijziging doorgevoerd: vroeger werd de certificering beveiligingsadviseur gehanteerd, maar deze is nu vervangen door de certificering supervisor en security manager. Sinds 1 januari van dit jaar bieden wij beide trainingen aan. Veel bedrijven vinden het lastig te bepalen aan welke van de twee opleidingseisen zij wettelijk moeten voldoen. Voor dit soort dilemma’s is Special Cargo een flowchart aan het ontwikkelen: vul een paar basisvragen in je weet welke training(en) voor jouw bedrijf van toepassing is/zijn. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws!

Training volgen?

Bij Special Cargo College ben je dus aan het goede adres voor een training volgens de laatste NCTV-regels. Neem een kijkje bij ons Cursusaanbod of mail voor meer informatie naar training@specialcargo.nl.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy