Voldoet uw organisatie aan de eisen van de milieudiensten?

Redactie
27 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen

Zijn uw medewerkers betrokken bij het behandelen van gevaarlijke stoffen? Dan weet u ook dat omgaan met gevaarlijke stoffen risico’s met zich meebrengt voor zowel mens als milieu. Om deze risico’s tot een minimum te beperken is veilig werken van groot belang.

Maar wat is veilig werken? Aan welke bepalingen moet uw organisatie voldoen? En hoe kunt u zorgen dat uw organisatie en medewerkers veilig werken met gevaarlijke stoffen? In de regel, dient er tenminste één deskundige aanwezig te zijn binnen de organisatie, die toezicht houdt bij het uitvoeren van de werkzaamheden volgens de veiligheidsvoorschriften. De deskundige voert de controle uit op de gevaarlijke stoffen die in het bedrijf aanwezig zijn.

Volg de cursus Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (VBGS) bij Special Cargo College en u voldoet aan de vakbekwaamheidseis die door de milieudiensten wordt gesteld.

Cursisten leren tijdens deze cursus om gevaarlijke goederen juist te behandelen en op te slaan. Ook weten ze hoe te handelen bij calamiteiten zoals brand, lekkage of ongevallen. De cursist wordt met het volgen van deze cursus een deskundige op het gebied van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Inschrijven kan hier.

Het certificaat Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen is vijf jaar geldig. Het examen wordt afgenomen door de divisie CCV van het CBR op één van de CBR-locaties. Om het certificaat te verlengen moet u de herhalingscursus volgen. Ook voor de herhalingscursus kunt u zich nu inschrijven.

Incompany

Wilt u deze training incompany volgen met uw afdeling of team? Of juist afgestemd op de specifieke wensen van uw branche of organisatie? Dan is maatwerk voor u de uitkomst.
Meer weten en inschrijven? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en advies op maat.

Meer interessante artikelen

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

Redactie
12 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy