Alles over de ADR cursus

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
ADR

Wat is een ADR-cursus?

Een ADR opleiding is een cursus gebaseerd op de regelgeving voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen in Europa. Met de ‘ADR-cursus’ wordt meestal de cursus voor het vakbekwaamheidscertificaat voor de chauffeur bedoeld. Wanneer is deze cursus verplicht? Wat is de inhoud van de cursusonderdelen? Hoelang duurt de cursus en hoe lang is het ADR diploma geldig? In het kort worden de belangrijkste vragen over deze cursus beantwoord.

Soorten ADR-opleidingen

In het ADR wordt over 9 verschillende opleidingen gesproken. Behalve de 4 modules voor het ADR-vakbekwaamheidscertificaat voor bestuurders van voertuigen noemt het ADR nog een aantal min of meer specifieke opleidingen en trainingen. De ADR-training in het veilig werken met gevaarlijke stoffen is de basis voor verschillende opleidingen, zoals het ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’, ‘ADR voor leidinggevenden’, ‘Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (PGS-15)’ en de vele op maat gemaakte bedrijfstrainingen. Een andere verplichte ADR-opleiding is de opleiding ‘Veiligheidsadviseur Wegvervoer’. Ook is een ADR-training verplicht voor personen die omgaan met gegaste containers en moeten ook personen die bij het laden en lossen van gevaarlijke goederen betrokken zijn een ADR training volgen.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy