Eigentijds leren

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

Online leren. We kunnen er in deze tijd niet meer omheen. Sterker nog; online leren is volledig in ons opleidingsprogramma geïntegreerd. E-learnings worden gegeven als opzichzelfstaande trainingen, maar ook in combinatie met lessen van een virtuele docent of klassikale sessies. Onze nieuwe afdeling Online Learning & Development heeft de taak zich volledig te focussen op innovatie, ontwikkeling en implementatie van ons digitale onderwijsaanbod. Zo staat eigentijds leren dus altijd centraal.

E-learning

De tijd van een online training in de vorm van een PowerPoint is definitief voorbij. Onze cursisten worden voortdurend geactiveerd en gemotiveerd middels video’s, animaties en quizzen. Dat is didactisch online leren. Wie slaagt voor de e-learning ontvangt een digitaal certificaat of krijgt toegang tot de volgende training. Zo kunnen cursisten in hun eigen tijd en tempo het programma doorlopen.

Blended training; een afwisseling van e-learnings, oefeningen en interactie met de docent

Blended trainingen

Blended training is een mix van verschillende leervormen; een afwisseling van e-learnings, oefeningen en (klassikale) interactie met docenten. Cursisten kunnen kiezen voor een combinatie met klassikale sessies of volledig digitaal, waarbij het contact met de docent ook virtueel wordt aangeboden. Op deze manier gaan deelnemers volledig online aan de slag vanaf hun eigen werkplek. Welke vorm van blended learning ook gekozen wordt; in combinatie met de voorbereidende e-learning kan tijdens de sessies veel dieper op de stof worden ingegaan.

Speel de Escape Game

Complexe lesstof wordt beter onthouden als cursisten daar zelf mee aan de slag gaan. Daarom wordt zoveel mogelijk interactie in de cursussen en trainingen aangebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de Escape Game die door Special Cargo College werd ontworpen voor de ADR-chauffeursopleiding. Met het aanbieden van de Escape Game gaan de cursisten interactief aan de slag met de lesstof.

Bij Special Cargo staan interactie en eigentijds leren centraal

Ook in onze klassikale lessen voert interactie de boventoon. Docenten maken bijvoorbeeld gebruik van online quizzen om kennis te toetsen en laten deelnemers meediscussiëren via Mentimeter. Zo worden deelnemers zoveel mogelijk geprikkeld en geactiveerd om met de lesstof aan de slag te gaan. Dus, waar of hoe de training ook plaatsvindt; bij Special Cargo College staan interactie en eigentijds leren centraal.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy