Goed voorbereid op CBR-examen ADR, RID en ADN

Redactie
24 juli, 2023
2,5 minuten leestijd
ADR

Veiligheidsadviseur en binnenkort examen doen bij het CBR? Test dan de kennis in de online oefenomgeving van Special Cargo College. In een afgeschermde oefenomgeving staan per vervoerstak – ADR, RID en ADN – ruim 250 examenvragen die drie maanden lang onbeperkt toegankelijk zijn. Oefenen kan dus in eigen tijd en in eigen tempo.

Net als in het echt

In de oefenomgeving bevinden zich per divisie – spoor, weg en binnenvaart – ruim tweehonderdvijftig verschillende oefenvragen. Deze vragen zijn altijd actueel. Daar zorgen onze docenten voor. Zij passen de vragen voortdurend aan naar de meest actuele wet- en regelgeving. Deelnemers ontvangen een inlogcode met wachtwoord en komen daarmee in de oefenomgeving. Daar krijgen ze veertig oefenvragen voorgeschoteld. Dat is in het echte examen net zo. Minimaal 28 vragen moeten correct worden beantwoord om het examen te halen. Als alle vragen beantwoord zijn, kunnen deelnemers deze opnieuw bekijken en referenties uit de betreffende regelgeving inzien.
Deelnemers krijgen in totaal twee uur tijd om het examen te maken. Werken onder tijdsdruk is vaak lastig. Door de examens veel te oefenen, wordt deze druk weggenomen. Examenkandidaten weten vooraf al precies waar ze aan toe zijn.

Investering

De investering van een losse examenmodule (ADR, RID of ADN) is EUR 245.  Indien er wordt gekozen om meerdere examenmodules af te nemen dan bedraagt de investering respectievelijk EUR 345 voor twee modules en EUR 425 voor drie modules.

Dit wordt erover gezegd

“Deelnemers vinden het fijn om vooraf hun kennis te testen en alvast bekend te raken met het systeem. Het CBR kiest ervoor om geen proefexamens aan te bieden. Zij houdt de examenvragen strikt geheim. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen zelf een tool te ontwikkelen.”

Hans van der Maat | Oprichter Special Cargo

Meer interessante artikelen

Special Cargo Houston: our full-service hazardous materials hub in America

Redactie
25 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opslag

‘Stops’ for Givaudan minimized through collaboration with Special Cargo

Redactie
20 september, 2023
2,5 minuten leestijd
English, Klanten in beeld

‘Stops’ Givaudan geminimaliseerd door samenwerking Special Cargo

Redactie
19 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Klanten in beeld