Hoe vraag je het ADR certificaat aan?

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
ADR

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, moeten in het bezit zijn van het ADR-opleidingscertificaat voor bestuurders (het ADR Basiscertificaat). Daarvoor moeten ze een opleiding volgen bij een door het CBR erkende ADR-opleider, zoals Special Cargo College. Het ADR-certificaat is een pas op creditcard-formaat (zie hieronder).

De snelste manier om een ADR-certificaat aan te vragen is met je DigiD via Mijn CBR. Aanvragen van het ADR-certificaat kan alleen als je geslaagd bent voor het examen ADR-basis en eventueel een aanvullend ADR-examen, zoals vervoer in tanks, Klasse 1 en/of Klasse 7.

Als je in het buitenland woont of om andere redenen geen DigiD hebt, kun je het ADR-certificaat aanvragen via het aanvraagformulier van het CBR. Vul het formulier in en stuur het naar het CBR. Je ontvangt het certificaat binnen twee weken na het examen.

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy