Neele-Vat en Special Cargo werken samen aan maatwerkoplossingen

Redactie
4 oktober, 2023
5 minuten leestijd
Klanten in beeld Opleidingen

Als het gaat om logistiek, is Neele-Vat inmiddels een begrip in Nederland. Of het nu gaat om weg- zee- of luchttransport, opslag of douaneactiviteiten: Neele-Vat heeft het in huis. Binnen Europa, maar ook wereldwijd. Gevaarlijke goederen, maar ook andere lading, bijvoorbeeld voor de foodsector. Het handelsmerk van Neele-Vat is maatwerk. “Daar past een opleider als Special Cargo College bij.”

Vakbekwaamheid

“En die samenwerking gaat al heel lang terug”, zegt Annerieke de Gelder, teamleider HR, vanuit de nieuwste locatie bij Pernis. “Onze HR director kende docent Jannie van Vliet van Special Cargo. Zo zijn wij begonnen met de opleiding Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke Stoffen (VBGS). Die is verplicht voor iedere onderneming waar meer dan 2500 kg gevaarlijke stoffen (kunnen) worden opgeslagen. Dus bijvoorbeeld ons PGS 15-warehouse op de Maasvlakte. Daarnaast heeft de toezichthouder alhier – de DCMR – de VBGS verplicht gesteld voor alle bedrijven in het Rijnmond-gebied.”

Korte lijnen

Zo is Neele-Vat begonnen met een paar trainingen in Spijkenisse, een van de trainingslocaties van Special Cargo College. Maar al snel werd de samenwerking uitgebreid naar andere locaties. “Het fijne is dat de docenten Jannie van Vliet en Cor Schaatsbergen onze organisatie goed kennen. Want soms dreigt een training weleens wat minder soepel te verlopen, omdat het niveau behoorlijk hoog is en onze medewerkers daar weleens moeite mee hebben. Dan is het fijn dat de lijnen met die twee zo kort zijn en dat ze meedenken over maatwerkoplossingen.”

Neele-Vat AD
Een medewerkster van Neele-Vat in het ADR-warehouse op Port Park Pernis

Op maat

“Zo had Jannie voorgesteld de VBGS-training op maat te maken voor Neele-Vat. Het enige nadeel is dat de medewerkers dan geen certificaat van het exameninstituut CBR kunnen ontvangen. Special Cargo zou dan een op maat gemaakt diploma kunnen samenstellen. Daar zijn we nu over aan het brainstormen”, aldus Annerieke.

Betrouwbare partner

Ze vervolgt: “In de logistiek draait het nou eenmaal om mensen. Die moeten bekwaam zijn en veilig werken. Een van onze kernwaarden is specifiek het goed opleiden van onze medewerkers, zodat wij altijd maatwerk kunnen blijven leveren. Daarin is Special Cargo College een betrouwbare partner, die goed aansluit bij onze filosofie.”

”In de logistiek draait het om mensen. Die moeten bekwaam zijn en veilig werken”

Klassikaal, incompany of maatwerk

De collega van Annerieke, Jackie van Kralingen, is verantwoordelijk voor de planning van de trainingen. Daarvoor heeft zij regelmatig contact met Jannie, Cor of accountmanager Joyce. “In overleg met hen plannen we de trainingen klassikaal, incompany of soms ook weleens als maatwerk. Dat is bijvoorbeeld op onze locatie in Amsterdam handig.”

Opleidingsportaal

“Maar we doen niet alleen VBGS hoor. Ook bijvoorbeeld medewerker luchtvracht, security manager, en ADR-cursussen. Dat boek ik allemaal via het opleidingsportaal van Special Cargo College. Dat werkt heel goed. We krijgen vanuit het systeem een melding als een bepaald certificaat gaat verlopen. Die melding gaat ook naar de medewerker zelf. Alleen voor incompany trainingen neem ik rechtstreeks contact op met een van de contactpersonen”, aldus Jackie.

Terugkoppeling

Tot nu toe gaat dat altijd telefonisch of via Teams, vervolgt zij. “Maar binnenkort hebben wij onze eerste live afspraak. Dan gaan we wederzijds wat actiever terugkoppeling geven over de trainingen: hoe gaan de lessen, hoe is de inzet van de medewerkers, en vanuit ons: hoe ervaren de medewerkers de training? Want de docenten moeten ook nog eens rekening houden met veel verschillende soorten medewerkers. Daar zijn Cor en Jannie met hun ervaring precies de juiste personen voor.”

Jackie van Kralingen (links), Annerieke van Gelder (rechts): “Een van onze kernwaarden is het goed opleiden van onze medewerkers. Daarin is Special Cargo College een betrouwbare partner, die goed aansluit bij onze filosofie.”

Meer interessante artikelen

PGS 15 Nieuwe Stijl beschikbaar voor commentaar

Redactie
4 december, 2023
5 minuten leestijd
Nieuws, Opslag

PGS 37-2 onder de loep

Redactie
22 november, 2023
5 minuten leestijd
Opleidingen, Opslag

Onze opleiding PGS 37-2 nu conform definitieve richtlijn!

Redactie
17 november, 2023
5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen

Tevreden klanten bij Special Cargo