Nieuwe regelgeving PGS 37-2 is verschenen en kan al toegepast worden

Redactie
9 november, 2023
2 minuten leestijd
Nieuws Opslag

De richtlijn voor PGS 37-2 ‘Lithiumhoudende energiedragers: Opslag’ is gepubliceerd op woensdag 8 november 2023 en kan worden toegepast. De nieuwe regelgeving is nog niet verplicht, maar bereid je voor! Zodra de regelgeving van kracht is, moet je eraan voldoen. Special Cargo, de expert op het gebied van gevaarlijke stoffen en opslag, biedt de trainingen en faciliteiten om bedrijven klaar te stomen voor deze verplichting. Lees hier het definitieve concept. 

Trainingen

Bij Special Cargo begrijpen we de noodzaak van veilige opslag van lithiumbatterijen. Daarom zijn we actief bezig met het PGS 37-2-proof maken van onze trainingen en opslagfaciliteiten. Onze trainingen zijn bedoeld om bedrijven te voorzien van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om aan de regeling te voldoen. Bij Special Cargo bieden we twee trainingen aan die jouw voorbereiden op de nieuwe regelgeving.

  1. De volledige PGS 37-2 training, PGS 37-2 Opslag lithium energiedragers: deze training is ontwikkeld voor medewerkers die zelfstandig moeten werken met de regeling. We leren hun alle ins en outs van PGS 37-2, zodat ze in staat zijn om de regels effectief toe te passen en de veiligheid van lithiumbatterijen te waarborgen.
  2. Bewustwording Opslag Lithium Energiedragers PGS 37-2: deze e-learning is te volgen in het Engels en Nederlands en is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die indirect met lithiumbatterijen te maken hebben. Het is een bewustwordingstraining die hen in staat telt de risico’s te herkennen en te begrijpen, zelfs als ze niet direct met de regeling werken.

Goede voorbereiding

Dus als je voorbereid wilt zijn op de toekomstige verplichtingen van PGS 37-2 en je bedrijf in lijn wilt brengen met de nieuwste veiligheidsnormen, neem dan contact op met Special Cargo. Wij staan klaar om je de trainingen en ondersteuning te bieden die je nodig hebt.

Als reactie op deze ontwikkeling kondigen wij aan dat er binnenkort een informatieve whitepaper zal worden uitgebracht. Deze whitepaper zal dieper ingaan op de details van de PGS 37-2 richtlijn, de implicaties voor de bedrijven en de praktische tips voor een veilige opslag van lithiumbatterijen.

Wil je de whitepaper direct ontvangen zodra deze klaar is? Meld je dan alvast aan via het onderstaande formulier.

Bij Special Cargo geloven we dat veiligheid voorop staat. Neem vandaag nog contact met ons op en bereid je voor op de PGS 37-2 conformiteit!

Meer interessante artikelen

De veiligheid rond gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional

Redactie
11 april, 2024
2 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Niet gecategoriseerd

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy