Nieuwe wetswijziging Security Awareness Training

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
Nieuws Opleidingen

Per 1 januari 2023 gaat er een nieuwe wetswijzing van kracht gaat, waarin staat dat medewerkers met een Security Awareness certificaat per 1 januari niet meer onbegeleid in een ruimte mogen komen waar identificeerbare luchtvracht aanwezig is. Voor onbegeleide toegang tot deze ruimte is per bovenstaande datum een Medewerker Luchtvracht certificaat benodigd.

Vanuit het NCTV hebben wij het bericht ontvangen dat deze wijziging zoveel betekent dat iedereen met een SA certificaat de 4-uur durende basistraining Medewerker Luchtvracht moet volgen.

Wat betekent deze wijziging voor uw organisatie?

Inmiddels zijn onze klanten geïnformeerd en wordt een passende oplossing gevonden om SA medewerkers zo spoedig mogelijk, en in ieder geval voor 1 januari 2023, op te leiden tot Medewerker Luchtvracht. Medewerker Luchtvracht training kan bij Special Cargo klassikaal gevolgd worden, blended of incompany.

Geldigheid VOG

Let op: Voor het volgen van de Medewerker Luchtvracht training dienen uw medewerkers in het bezit te zijn van een geldig VOG. Een geldig VOG afgegeven tussen 30 juni 2019 en 1 mei 2022 is tot 30 juni 2024 ook nog geldig voor de medewerker luchtvracht tijdens zijn werkzaamheden in de ruimte waar de identificeerbare luchtvracht aanwezig is. VOG’s afgegeven na 1 mei 2022 zijn niet meer afdoende voor de werkzaamheden van een Medewerker Luchtvracht in deze ruimte en dienen vervangen te worden door een VGB.

Heeft u nog vragen over het bovenstaande bericht en de invloed hierop op uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag verder.

Nikki van der Poel
Manager Customer Service
Special Cargo College
training@specialcargo.nl
tel: 085 792 0585

Meer interessante artikelen

Special Cargo Houston: our full-service hazardous materials hub in America

Redactie
25 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opslag

‘Stops’ for Givaudan minimized through collaboration with Special Cargo

Redactie
20 september, 2023
2,5 minuten leestijd
English, Klanten in beeld

‘Stops’ Givaudan geminimaliseerd door samenwerking Special Cargo

Redactie
19 september, 2023
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Klanten in beeld