Onze e-learning PGS 37-2 nu conform definitieve richtlijn

Redactie
15 december, 2023
2,5 minuten leestijd
Opleidingen Opslag

In november heeft de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen de definitieve versie van de PGS 37-2 gepubliceerd: de nieuwe richtlijn voor veilige opslag van lithium-energiedragers, oftewel lithiumbatterijen. Als kennisleider op dit gebied heeft Special Cargo twee trainingen omtrent deze belangrijke richtlijn. Naast onze driedaagse cursus sluit nu ook onze e-learning ‘Bewustwording PGS 37-2 Opslag Lithium-Energiedragers’ volledig aan bij de nieuwe richtlijn. Dus schrijf jezelf of je medewerkers in, en verwerf in een paar uur de benodigde basiskennis over PGS 37-2.

Voor medewerkers in het magazijn

Vele bedrijven in Nederland hebben lithium-energiedragers – oftewel lithiumbatterijen – in hun magazijn of warehouse opgeslagen. Om te zorgen dat dit veilig gebeurt, moet het uiterst zorgvuldig en deskundig gebeuren. Daarvoor is de richtlijn PGS 37-2 in het leven geroepen. Heeft jouw bedrijf ook deze batterijen in opslag? Dan moeten je medewerkers die hiermee te maken hebben, over basiskennis van PGS 37-2 beschikken. Bijvoorbeeld chauffeurs van interne transportmiddelen in die ruimte. Zij dienen kennis te hebben van de gevaren van deze batterijen. Ook andere collega’s zullen basiskennis van de PGS 37-2 moeten hebben om hun werkzaamheden goed uit te voeren. Voor deze groepen personeel hebben wij de e-learning ‘Bewustwording Opslag Lithium-energiedragers PGS 37-2’ ontwikkeld.

Opleidingseisen PGS 37-2

Het mooie is dat ook onze e-learning nu volledig is afgestemd op de nieuwe, definitieve richtlijn PGS 37-2. Dus hiermee kun je je nu al voorbereiden op het moment dat de richtlijn van kracht wordt en dus verplicht wordt. In het bijzonder kan de e-learning ingezet worden ter ondersteuning van de door de PGS 37-2 verplicht gestelde ‘instructie aan het personeel’ (maatregel 46) en ‘opleiding van bestuurders interne transportmiddelen’ (maatregel 47). De training is gebaseerd op de opleidingseisen uit de PGS 37-2. Daarnaast kun je deze e-learning doen ter voorbereiding op de driedaagse cursus ‘PGS 37-2 Opslag Lithium Energiedragers’.

Echt bekwaam worden?

Met deze laatstgenoemde cursus leer je zelfstandig de PGS 37-2-richtlijn toe te passen. Je leert te werken volledig conform de nieuwe, definitieve versie van de richtlijn. Deze driedaagse training is bestemd voor iedereen die zelf de opslag van lithium-energiedragers verzorgt, zoals warehousemanagers, strategisch managers, compliance officers, QHSE managers, veiligheidsadviseurs en toezichthouders.

Leren waar en wanneer je wilt

In de e-learning ‘Bewustwording Opslag Lithium-Energiedragers PGS 37-2’ leer je in drie à vier uur de beginselen van veilige opslag van lithiumbatterijen. Vanachter je bureau, op een moment dat jou goed uitkomt. De training is interactief en bevat onder andere verhelderende video’s. Je kunt kiezen tussen de Nederlandse of de Engelse versie. Dus als jij op een bedrijfslocatie met lithiumbatterijen werkt: zorg dat dit veilig gebeurt en bestel de e-learning.

Meer informatie e-learning

Meer interessante artikelen

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

Redactie
12 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy