Onze opleiding PGS 37-2 nu conform definitieve richtlijn!

Redactie
17 november, 2023
2 minuten leestijd
Nieuws Opleidingen

Vorige week heeft de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen de langverwachte definitieve versie van de PGS 37-2 gepubliceerd: de nieuwe richtlijn voor veilige opslag van lithium-energiedragers, oftewel lithiumbatterijen. Als kennisleider op dit gebied heeft Special Cargo gezorgd dat onze training ‘PGS 37-2 Opslag Lithium-Energiedragers’ nu al aansluit bij de nieuwe richtlijn. De eerstvolgende editie van deze training is al eind november. Dus schrijf je in en leer als eerste hoe je volledig volgens de nieuwe regels werkt.

Splinternieuwe training

Toen wij de nieuwe versie van de PGS 37-2 onder ogen kregen, zijn wij direct aan de slag gegaan. Onze PGS 37-2-deskundigen hebben de nieuwe richtlijn van voor naar achter doorgespit, om alle wijzigingen in kaart te brengen en te te verwerken in onze trainingen en ons lesmateriaal. Met als resultaat: een splinternieuwe en zeer actuele driedaagse training, waarin je alles leert over het veilig toepassen van de definitieve richtlijn. En deze training kun je nu al volgen!

Omgevingswet

De definitieve PGS 37-2 heeft nog geen wettelijke status, omdat deze richtlijn nog niet is opgenomen in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en dus nog niet gekoppeld is aan de Omgevingswet. De PGS 37-2 zal dus zeker niet gelijk met de Omgevingswet – die per 1 januari 2024 in werking treedt – van kracht worden. Maar …

Soms al verplicht

… de definitieve richtlijn kan nu al wel toegepast worden. Dit wordt zelfs in sommige gevallen al verplicht gesteld door het bevoegd gezag, bijvoorbeeld in de vorm van maatwerkvoorschriften, bij het indienen van een activiteitenmelding of een nieuwe vergunningaanvraag. Dus hoe eerder je er klaar voor bent, hoe beter het is.

Schrijf je in!

Dit jaar hebben wij nog twee klassikale trainingen PGS 37-2 gepland:

  • 27, 28 en 29 november 2023 – locatie Schiphol
  • 18, 19 en 20 december 2023 – locatie Veenendaal

Wil je hier bij zijn, schrijf je dan snel in, want de groepsgrootte is beperkt. Vanzelfsprekend hebben we ook voor volgend jaar al trainingen op het programma staan. En ben je meer geïnteresseerd in een incompany of maatwerktraining bij jou in het bedrijf? Neem dan even contact op via training@specialcargo.nl .

Schrijf je in

Meer interessante artikelen

PGS 15 Nieuwe Stijl beschikbaar voor commentaar

Redactie
4 december, 2023
2 minuten leestijd
Nieuws, Opslag

PGS 37-2 onder de loep

Redactie
22 november, 2023
2 minuten leestijd
Opleidingen, Opslag

Onze opleiding PGS 37-2 nu conform definitieve richtlijn!

Redactie
17 november, 2023
2 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen