Special Cargo wenst je fijne feestdagen en een veilig en succesvol nieuwjaar

Redactie
21 december, 2023
2,5 minuten leestijd
Nieuws

Het jaar loopt ten einde, tijd voor een korte terugblik en een doorkijkje naar volgend jaar. Mede dankzij jou als goede relatie was het voor ons weer een bijzonder jaar. Special Cargo bedankt je voor het in ons gestelde vertrouwen en hoopt de fijne samenwerking met jou volgend jaar voort te zetten. Samen maken we de logistieke wereld veiliger!

Verschillende jubilea

Dit jaar hebben we het 25-jarig bestaan mogen vieren van onze operationele tak, Special Cargo Services. In 1998 opgericht door Huib den Dikken met zakelijk partner Hans van der Maat, zijn wij inmiddels uitgegroeid tot internationale fullservice organisatie in logistiek van gevaarlijke stoffen. Tien jaar geleden heeft Erik het stokje van zijn vader overgenomen. Wel met een opdracht: uitbreiden en verbreden van de dienstverlening is goed, maar behoud de goede zorg voor klant en medewerker. Een belangrijke boodschap die in ons DNA zit.
Ook Special Cargo College – de opleidingstak van Special Cargo – had  dit jaar een jubileum, hoewel iets bescheidener:  op de locaties in Schiphol-Rijk en Spijkenisse werd alweer 5 jaar geleden voor het eerst een training verzorgd.

Certificering ISO 9001:2015

Een andere mijlpaal dit jaar was het behalen van onze (her)certificering voor ISO 9001:2015. Met dit certificaat laten wij zien dat wij producten en diensten leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en aan de wet- en regelgeving. Én dat we als doel hebben onze klanttevredenheid te verhogen. We zijn trots dat wij aan al deze eisen voor dit zeer belangrijke ISO-certificaat kunnen voldoen. Voor ons bevestigt het maar weer waar wij als organisatie voor staan en blijven staan: betrokkenheid, veiligheid en kwaliteit van dienstverlening.

Douaneloods

Dan waren er nog allerlei ontwikkelingen op de verschillende vestigingen. We noemen er een paar. De Services-locatie bij Schiphol is gestart met haar nieuwe functie als douaneloods. Dat betekent dat onze klanten daar nu ook terecht kunnen voor opslag van geïmporteerde goederen van buiten de EU waarvoor geen invoerrechten of andere heffingen hoeven worden afgedragen. In IJmuiden kon dat al – als belangrijke schakel in de logistiek van onze overzeese klanten. En in de Europoort zijn we begonnen met de opslag van gascilinders. Dit laatste hopen wij komend jaar verder uit te breiden.

Kennissessies

Bij College hebben we voor onze klanten een aantal kennissessies georganiseerd over relevante wetswijzigingen. Bijvoorbeeld de invoering van de IATA-competentiegerichte trainingsmethode, en de gevolgen van de nieuwe PGS 37-2 voor de vele bedrijven die lithiumbatterijen in opslag hebben. Nieuwe e-learnings werden geïntroduceerd, en opleidingen werden (ook) vertaald naar het Engels, al naargelang de wensen van onze klanten. Ook hebben we onze klanten meegenomen in de verplichte overgang BAL (Beveiligingsadviseur Luchtvracht) naar Security Manager/Supervisor. Deze transitie is nog niet afgerond, dus hierin blijven we je graag informeren.

Special Cargo staat voor je klaar!

Ook in het nieuwe jaar staan al onze collega’s bij Schiphol, in IJmuiden en de Europoort – en in Houston (VS) – weer voor je klaar voor een veilige logistiek van jouw gevaarlijke stoffen. En op Schiphol-Rijk, Spijkenisse en Veenendaal zien we jou natuurlijk weer graag voor een opleiding gevaarlijke stoffen, beveiliging burgerluchtvaart of security. Ook onze consultants staan je graag weer met raad en daad bij bij de uitvoering van jouw logistieke proces.

Namens alle collega’s wensen we je fijne feestdagen en een veilig en succesvol nieuwjaar!

Meer interessante artikelen

Voorbereidende e-learning als vast onderdeel van IATA-cursussen 7.1 en 7.3

Redactie
7 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Opleidingen

"Kijkgedrag cruciaal voor veilig besturen heftruck of reachtruck"

Redactie
6 juni, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy