Wat is een ADR certificaat?

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
ADR

Wat is een ADR-certificaat?

Het ADR certificaat, ook wel ADR-diploma genoemd, is een Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren binnen Europa. Op deze pagina worden verschillende vragen over dit document beantwoord, zoals: wanneer is het ADR-certificaat verplicht, hoe ziet het nieuwe ADR-pasje eruit, welke soorten zijn er, wanneer en hoe wordt het ADR-certificaat verlengd en kan een buitenlands ADR-diploma in Nederland worden verlengd?

Hoe vraag je het ADR-certificaat aan?

Voordat je een ADR-certificaat gaat halen of verlengen moet je bij het CBR/CCV een aanvraagformulier indienen voor het nieuwe ADR pasje.

Je kunt het originele formulier downloaden vanaf de website van het CBR en deze digitaal invullen. Sla het formulier eerst op als document op de computer, anders kan een watermerk zichtbaar blijven.
Lukt dit niet of wil je het formulier liever handmatig invullen? Het formulier wordt je door ons ook bij de uitnodiging voor de cursus toegezonden.

Op dit formulier moet je o.a. je handtekening plaatsen en je pasfoto plakken. Op de achterkant van de pasfoto moeten je naam en geboortedatum zijn geschreven (voor het geval deze losraakt van het formulier). Het is belangrijk dat je handtekening op het aanvraagformulier binnen de lijntjes wordt geplaatst.

Het formulier kun je alleen op de eerste cursusdag bij ons inleveren.
Je kunt het ook zelf opsturen naar:
CCV
Postbus 1810
2280 DV RIJSWIJK (ZH).

NB De in het formulier gevraagde kopie van het legitimatiebewijs hoeft niet te worden meegezonden als je als inwoner van een Nederlandse gemeente staat ingeschreven.

 

Meer interessante artikelen

Definieer beleid voor beveiligingscultuur met onze nieuwe adviesdienst 'Assessment Beveiligingscultuur'

Redactie
20 mei, 2024
2,5 minuten leestijd
Niet gecategoriseerd, Security

De externe veiligheidsadviseur kan het verschil maken

Redactie
18 april, 2024
2,5 minuten leestijd
ADR, Gevaarlijke stoffen

Spaanse documentatie bij luchtvracht naar Argentinië niet (meer) verplicht

Redactie
16 april, 2024
2,5 minuten leestijd
IATA, Nieuws
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy