Nieuwe e-learning Veilig werken met droogijs

Redactie
31 mei, 2023
2,5 minuten leestijd
Droogijs Opleidingen

Werken met droogijs brengt allerlei risico’s voor werknemers met zich mee. Vanuit de Arbowet zijn werkgevers verplicht hun personeel hiertegen te beschermen, door werknemers bewust te maken van de gevaren. Voor dat doel heeft Special Cargo de e-learning ‘Veilig werken met droogijs’ ontwikkeld. Ingewikkeld? Helemaal niet. In 1 à 2 uur leer je hoe met deze gevaarlijke stof te werken. Tot 1 september kun je deze cursus boeken voor de introductieprijs van € 30.

Droogijs is in feite bevroren CO2. Een van de belangrijkste toepassingen is het gekoeld of bevroren houden van producten, zoals vaccins en voedingsmiddelen. Blootstelling aan droogijs kent verschillende gevaren: verstikking, bevriezing en drukopbouw (met mogelijk een ontploffing tot gevolg). Daarom zijn er speciale regels voor het vervoer en de opslag ervan.

ADR

Zo vereist het ADR – de regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg – dat droogijs in een speciaal daarvoor gemaakte verpakking vervoerd wordt, in een goed geventileerde laadruimte. Personen die bij dit proces betrokken zijn, moeten opgeleid zijn voor de verantwoordelijkheden die bij hun werk horen. Bijvoorbeeld door de e-learning Veilig werken met droogijs te volgen.
Zo zijn er ook eisen voor de opslag en het vervoer van droogijs door de lucht.

Goed werkgeverschap

Artikel 5 van de Arbowet stelt dat werkzaamheden die een risico kunnen vormen voor werknemers, opgenomen moeten zijn in de Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). En dat de werkgever stappen moet ondernemen om bestaande risico’s zo klein mogelijk te maken. Al dit soort dingen leer je in de e-learning Veilig werken met droogijs. Zo geef je als werkgever invulling aan goed werkgeverschap.

E-learning voor introductieprijs

Moet iedereen dan een ingewikkelde training gaan volgen? Zeker niet! Met deze e-learning leer je in 1 à 2 uur alles wat je moet weten om in de praktijk veilig met droogijs te werken. Aan het eind van de e-learning krijg je een aantal vragen om te controleren of je voldoende bekend bent met de risico’s van droogijs.

Tot 1 september is de training nog te boeken voor de introductieprijs van € 30 euro per e-learning; daarna wordt de prijs € 50.

Meer interessante artikelen

De veiligheid rond gevaarlijke stoffen geborgd met onze DG Professional

Redactie
11 april, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Niet gecategoriseerd

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy