Twijfel je tussen training Security Manager of Supervisor? Raadpleeg de Transitiehulp BAL!

Redactie
27 juli, 2023
2,5 minuten leestijd
Nieuws Security

De opleidingen van Special Cargo College op het gebied van Beveiliging Burgerluchtvaart zijn gebaseerd op de regelgeving van de NCTV. Een van de beveiligingsfuncties hierbinnen was altijd de Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL). Maar de certificering daarvoor is inmiddels vervangen door die van Supervisor en Security Manager Luchtvracht. Wat moet je doen als je in de overgangsperiode zit? Je vind de antwoorden in onze Transitiehulp BAL!

Wijzigingen

Voor de verschillende beveiligingsfuncties die er op de luchthaven zijn, heeft de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) certificaten ontwikkeld. Special Cargo College leidt medewerkers op voor al die certificaten. Nu heeft de NCTV vorig jaar verschillende wijzigingen doorgevoerd in de functie-indeling van medewerkers. Dat heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor onze trainingen.

Van BAL naar…

Zo is de certificering voor Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL) vervangen door die van Supervisor Luchtvracht (SVLV) en Security Manager Luchtvracht (SMLV). De wetswijziging is per 1 januari 2023 doorgevoerd, maar de BAL-trainingen konden wettelijk gezien nog tot 1 juni van dit jaar gegeven worden. Het certificaat hiervoor is 1 jaar geldig, vanaf de datum van afgifte. Daarna kun je door middel van een herhalingstraining je certificaat omzetten naar Security Manager of Supervisor.

Transitiehulp BAL

Maar wat doe je nu in de tussenliggende periode? En volg je dan de training Security Manager en/of Supervisor? We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen waar je precies staat in de transitie van BAL naar de nieuwe functies. Daarom heeft Special Cargo College de Transitiehulp BAL ontwikkeld: je vult een paar vragen in en krijgt direct te zien welke opleiding(en) je nodig hebt. Benieuwd? Klik op de button hieronder! Of bekijk de infographic ‘Certificering bij transitie van BAL naar SMLV of SVLV’.

Meer interessante artikelen

Save the date 25 juni: webinar ‘Gevaarlijke stoffen en compliance - crisissituaties voorkomen en managen'

Redactie
29 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

Redactie
12 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen
© Copyright 2024 Special Cargo - gevaarlijke stoffen, security | Algemene voorwaarden Services | Algemene voorwaarden College | Cursusvoorwaarden | Privacy