Verlenging ADR certificaat flexibeler

Redactie
22 juni, 2023
2,5 minuten leestijd
ADR

Normale procedure

De geldigheidsduur van het ADR-certificaat is 5 jaar. In het jaar vóór de vervaldatum kan een verlengingscursus worden gevolgd en een verlengingsexamen worden afgelegd. Bij verlenging van het ADR-certificaat is het nieuwe certificaat pas geldig vanaf de vervaldatum van het dan geldige certificaat.

Verkorten van de geldigheidsduur

Het is ook mogelijk om het ADR-certificaat eerder dan 12 maanden vóór de vervaldatum te verlengen. Voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld de cursusuren nog kunt laten meetellen binnen een 5-jaarlijkse periode van de nascholing. De geldigheid van het nieuwe certificaat gaat in dit geval in op de examendatum en niet op de vervaldatum van het nog geldige certificaat. Hierdoor wordt de geldigheidsduur van het nog geldige certificaat dus verkort.

Verlengen van een buitenlands ADR-certificaat in Nederland

Een buitenlands ADR-certificaat kan niet eerder dan in het laatste jaar vóór de vervaldatum worden verlengd door middel van een Nederlands ADR examen. Bij de aanvraag van het examen moet een kopie van het buitenlandse certificaat worden meegezonden. Als de examenkandidaat niet de Nederlandse nationaliteit bezit dan moet er ook een kopie van het identiteitsbewijs worden meegezonden.

Vervallen van een ADR-certificaat

Na de vervaldatum is het certificaat verlopen. Is het ADR-diploma vervallen, dan moet opnieuw een initiële ADR-cursus worden gevolgd en een initieel examen worden afgelegd.

Meer interessante artikelen

Dangerous Goods Professional – dé opleiding voor veiligheidsprofessionals met affiniteit met gevaarlijke stoffen

Redactie
21 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Gevaarlijke stoffen, Opleidingen

SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

Redactie
12 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Opleidingen

Succesvolle pilot Workshop Beveiligingscultuur bij LFS Schiphol

Redactie
5 februari, 2024
2,5 minuten leestijd
Nieuws, Security