Nieuws

100% geslaagd en meer dan tevreden cursisten

29 mei 2020

“Leuke cursus!” “Goed verzorgd!” “Ik heb genoten!” “Docenten hebben een fijne manier van uitleggen.” Zo maar een greep uit de feedback die onze Gevaarlijke Stoffen docenten Teun Graven en Nikki van der Poel afgelopen week ontvingen van de deelnemers aan de Blended IATA Basiscursus Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen. ‘Als je deze reacties krijgt en ook nog eens 100% van de deelnemers geslaagd is, kun je als docent niet trotser zijn’, aldus Teun.

Vorige week dinsdag startte de eerste volledige online cursus Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen (IATA Categorie 6) bij Special Cargo College. In samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport is het mogelijk gemaakt om deze digitale cursusvariant te ontwikkelen.  “Een voorlopig hoogtepunt na een lange periode van ontwikkelen, schrijven en testen van deze nieuwe online opleiding”, vertelt Teun.

Tutorials: introductiefilmpjes voor extra uitleg
Naast het vereiste papierwerk, zoals het verkrijgen van een door ILT goedgekeurd lesplan, is er veel tijd besteed aan het ontwikkelen van online lesmateriaal. Een nieuwe ervaring voor ons als docenten, was het opnemen van tutorials voor de camera. Tutorials zijn korte filmpjes waarin een onderwerp uit de lesstof wordt uitgelegd met extra voorbeelden. Het fijne is dat je als deelnemer zelf bepaaldt welke tutorials je bekijkt of niet bekijkt en hoe vaak je ze wilt bekijken. De in totaal 32 (!) tutorials vormen, samen met de webinars en interactieve digitale oefenopdrachten, een belangrijk onderdeel van de cursus. Nieuwsgierig naar hoe zo’n tutorial eruit ziet? Klik dan hier voor de tutorial over verpakkingsgroepen.

Deelnemer Philip: “De korte filmpjes vond ik erg prettig. Op deze manier wordt de lesstof nog eens op een andere manier uitgelegd en worden de verbanden tussen verschillende stukken lesstof in de filmpjes duidelijk. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats.”

Verbeterpunten
“Natuurlijk zijn er tijdens deze eerste online uitvoering van de training ook verbeterpunten voorgesteld; kleine aanpassingen aan de vraagstellingen en de wens van cursisten om nog meer oefeningen beschikbaar te maken. Hier gaan we natuurlijk de komende tijd mee aan de slag. Nogmaals, ik ben trots en erg tevreden dat de eerste online IATA basiscursus meer dan goed is verlopen.” aldus Teun Graven.

Enthousiast geworden? De eerstvolgende Blended Basiscursus Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffencursus start eind juni. Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden.