Nieuws

Maatregelen Ministerie mbt opleidingen en certificering Security

20 maart 2020

Naar aanleiding van de brief van het NCTV inzake maatregelen met betrekking tot opleidingen en certificering, geven wij als erkend opleidingsinstituut een toelichting, maar ook handvatten en oplossingen. Wilt u hier meer over weten, lees dan de onderstaande mailing die vandaag is verstuurd naar onze klanten en relaties.

 

Geachte relatie,

Naar aanleiding van de door ons ontvangen brief van het NCTV inzake maatregelen met betrekking tot opleidingen en certificering i.v.m. COVID-19 virus, willen wij u graag verder informeren over de inhoud hiervan en de maatregelen die wij als erkend opleidingsinstituut hebben genomen. Dit geldt voor de klanten van zowel Special Cargo, Workrate Training & Consultancy en Professional Training & Consultancy.

Uitstel
Voor de herhaling Controleur Luchtvracht, herhaling Controleur Vluchtbenodigdheden en herhaling Beveiligingsadviseur Luchtvracht is er de mogelijkheid om de geldigheid van het bestaande opleidingscertificaat tijdelijk te verlengen met 6 maanden. Wilt u in aanmerking komen voor dit uitstel dan dient u dit aan te vragen bij de Koninklijke Marechaussee. De backoffice kan u hierbij assisteren door het verstrekken van de benodigde gegevens met aanmeldingsbrief. Graag uw verzoek sturen per mail naar: training@specialcargo.nl o.v.v. aanvraag uitstel Koninklijke Marechaussee.

Initiële certificeringen
De initiële trainingen te weten; BAL, Controleur Luchtvracht en Controleur Vluchtbenodigdheden krijgen geen uitstel. Deze worden tot nader order opgeschort.

Online cursussen
Voor de herhalingscursussen Medewerker Luchtvracht, Medeweker Luchthavenbenodigdheden en Medewerker Vluchtbenodigdheden kunt u gebruik maken van onze online cursussen. Direct inschrijven, of meer weten? Ga hiervoor naar ons volledige online cursusaanbod.

Blended learning
De basiscursussen Medewerker Luchtvracht, Medewerker Luchthavenbenodigdheden en Medewerker Vluchtbenodigdheden gaan wij met goedkeuring van de NCTV, aanbieden in een blended trainingsvorm. Deze training bestaat uit een online trainingsmodule in combinatie met een virtuele klassikale training. Op dit moment worden de virtuele trainingen in orde gemaakt. Hierover ontvangt u volgende week meer informatie.

Heeft u nog vragen?
De inhoud van deze brief is met zorg samengesteld. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief dan willen wij u vragen om contact op te nemen met onze backoffice, telefoon 085 792 0585.  Mogelijk dat wij u niet direct te woord kunnen staan in verband met drukte, wij verzoeken u dan uw vraag per mail te sturen naar training@specialcargo.nl

Wilt u uitstel aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee dan kan onze backoffice u hierbij assisteren. Stuur uw verzoek uitsluitend per mail naar: training@specialcargo.nl o.v.v. aanvraag uitstel Koninklijke Marechaussee.

Met vriendelijke groet,

Jan de Bruijn
Manager Security SCS Training & Consultancy